Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Κακός οιωνός για την Τουρκία...Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ προετοιμάζονται!

http://hellaspress-angel.blogspot.gr/
Κύπρος, Ισραήλ και Ελλάδα πραγματοποιούν κοινή άσκηση προσομοίωση διάσωσης μετά από σεισμό από την Κυριακή,
στο πλαίσιο της πέμπτης φάσης του σχεδίου συνεργασίας με την επωνυμία «Εγκέλαδος 2017».Την σχετική ανακοίνωση έκανε η κυπριακή πολιτική άμυνα σήμερα Τρίτη προς τον Τύπο.

Φαίνεται ότι και οι 3 χώρες προετοιμάζονται για πιθανό MEGA σεισμό ο οποίος μπορεί να λάβει χώρα στη Τουρκία...

Όπως είχαμε αναφέρει «Οι ίδιοι ειδικοί κρούουν τώρα τον κώδωνα του κινδύνου και για την Κωνσταντινούπολη, μια μεγαλούπολη των 15 εκατομμυρίων κατοίκων, για μέγα-τσουνάμι μετά από πιθανό σεισμό της τάξεως των 7 Ρίχτερ, το οποίο θα διέλυε τα πάντα...!

Σύμφωνα με τον Τούρκο διευθυντή Δρ. Haluk Özen, επικεφαλής του τμήματος αντισεισμικών ερευνών του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης, ένας πολύ πιθανός σεισμός στην περιοχή της θάλασσας τους Μαρμαρά θα προκαλούσε ένα τεράστιο τσουνάμι που θα επέφερε τρομερές καταστροφές τόσο στην βασιλεύουσα όσο και στα εκατομμύρια των κατοίκων της.

Ο Haluk Özen, δίνοντας πληροφορίες για τη συνάντηση του με Ιάπωνες ειδικούς επιστήμονες που βρίσκονται στην χώρα λόγω τουρκο-ιαπωνικής συνεργασίας, μίλησε για άκρως επικίνδυνα «ρήγματα» στην περιοχή τα οποία μπορούν να δώσουν σεισμούς μεγάλης έντασης»…Η άσκηση ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 16 Μαρτίου με το κύριο μέρος της να ξεκινά την Κυριακή Μαρτίου 12 και να ολοκληρώνεται σήμερα, με τη συμμετοχή των αξιωματικών και στελεχών από Κύπρο, Ισραήλ και Ελλάδα. Η άσκηση παρακολουθείται από παρατηρητές από τις ΗΠΑ και έναν από την Ιορδανία.

Στην άσκηση προσομοιώθηκαν πραγματικές συνθήκες ενός καταστροφικού σεισμού με θύματα και καταστροφές. Η Πολιτική Άμυνα που διοργάνωσε την άσκηση είχε μεταφέρει πίσω από τον Αστυνομικό Σταθμό Ζυγίου εκατοντάδες τόνους μπάζων, και κατεστραμμένα οχήματα για να στηθεί το σκηνικό ενός καταστροφικού σεισμού, όπου οι εκατοντάδες εθελοντές εφάρμοσαν όλα όσα αποτελούν την πολύχρονη εκπαίδευση τους.

Έκοβε την ανάσα η διάσωση των ανθρώπων που τοποθετήθηκαν σφηνωμένοι κάτω από τα χαλάσματα, για να είναι όσο το δυνατόν πιο πειστική η αναπαράσταση. 

Αναπαράσταση έγινε ακόμα και στην παροχή πληροφόρησης, η οποία δινόταν με το σταγονόμετρο, όπως δηλαδή γίνεται σε περιπτώσεις μεγάλων καταστροφών. 

Έτσι ούτε οι κομπάρσοι που παρίσταναν τους τραυματίες, ή αυτούς που αναζητούσαν τους δικούς τους στα ερείπια, ούτε οι διασώστες, δεν είχαν επαρκή πληροφόρηση για το μέγεθος της καταστροφής, που σκηνοθετήθηκε βάσει σεναρίου.

πηγη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...