Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΛΕΘΡΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ:Αμερικανικά και Τουρκικά στρατεύματα σε άμεση σύγκρουση!

Δύο στρατοί του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε κίνδυνο να έρθουν σε άμεση σύγκρουση
το ένα το άλλο, καθώς αυτές των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Αμερικανικών υποστηρίζουν αντίθετες δυνάμεις στη μάχη για την Ιεράπολη της Συρίας!

Μετά την κατάληψη δύο χωριών από τα κουρδικά στρατεύματα χθές 1/3, οι τουρκικές δυνάμεις και αυτές που υποστηρίζουν στην επιχείρηση «Ασπίδα του Εφράτη» έχουν πλέον εισέλθει στο χωριό Houtah και έφτασαν στην Al-Arimah, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή Chris Tomson στο Συριακό πρακτορείο almasdarnews. 

Στις έντονες συγκρούσεις μαίνονται στην Houtah, μία φατρία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ισχυρίστηκε ότι σκότωσε επτά μαχητές του YPG, το οποίο υποστηρίζεται από της ΗΠΑ και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Εν τω μεταξύ, ένα βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα από άγνωστη τοποθεσία κοντά στην Ιεράπολη Συρίας απεικονίζει ένα κομβόι Humvees του συμμαχικού συνασπισμού, που υποτίθεται ότι μεταφέρει αμερικανικές ειδικές δυνάμεις. 

Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται αποφασισμένος να φέρει την Ιεράπολη υπό τον έλεγχο του αλλά και της Συριακής αντιπολίτευσης, η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον αναμένεται να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να καταλήξουν σε συμφωνία που θα σταματήσουν τα στρατεύματά τους από το να έρθουν σε σύγκρουση το ένα με το άλλο.
crashonline
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...