Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Εκτάκτως στην Ουάσιγκτον Κοτζιάς - Καμμένος!

Εκτάκτως στην Ουάσιγκτον για επαφές με την αμερικανική πολιτική
ηγεσία αναμένεται την επόμενη εβδομάδα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, υπό το φως των δραματικών εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά.

Εδώ και καιρό η ακυβερνησία των ΗΠΑ έχει άμεσες επιπτώσεις στα ελληνοτουρκικά. Όλο το παιχνίδι από πλευράς ΗΠΑ γίνεται από την πρεσβείας τους στη χώρα μας και στην Τουρκία με την θέση της αρμόδιας υφυπουργού Εξωτερικών για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις να είναι ακόμη κενή. 

Ρωσικές και Αμερικανικές πηγές έχουν αναφέρει οτι κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τον Ρ.Τ.Ερντογάν. 

Έτσι η Τουρκία φαίνεται ότι έχει λάβει άτυπα «πράσινο φως» και από ΗΠΑ αλλά και από Ρωσία για εφαρμογή πολεμικών σεναρίων!

Αυτό το παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς και το ίδιο το State Department αλλά και η Μόσχα η οποία τόνισε πως ούτε οι ΗΠΑ μπορούν να ελέγχουν τον Ρ.Τ.Ερντογάν όπως φαίνεται από τη Β.Συρία. 

Και η Μόσχα γιατί να την σταματήσει; Σούδα, Θεσ/κη και Αλεξ/πολη μετατρέπονται σε ΝΑΤΟίκά Στρατηγεία κατά της Ρωσίας…

Στις ΗΠΑ εκτάκτως ο Ν.Κοτζιάς για να αντιστρέψει την τουρκική προπαγάνδα  
Διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης για το “καθεστώς” του Αιγαίου και τις τουρκικές διεκδικήσεις, τις οποίες παρουσιάζουν ως “δικαιώματα” ξεκίνησαν από τις αρχές του μήνα, και συνεχίζουν μέχρι σήμερα, οι Τούρκοι, οι οποίοι πληροφόρησαν ξένες κυβερνήσεις, ανάμεσα σε αυτές και τη νέα διοίκηση, στην Ουάσιγκτον. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δοτός πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικλ Πενς και τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρεξ Τίλλερσον, για την κατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα και ειδικά την περίπτωση του “καθεστώτος του Αιγαίου”.

Ανώτερη πηγή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που επιβεβαίωσε την πληροφορία ανέφερε ότι ο κ. Κοτζιάς πρόκειται να έλθει στην αμερικανική πρωτεύουσα από τις Βρυξέλλες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...