Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ:«Γεννιέται» ΔΕΥΤΕΡΟ Ισλαμικό Κράτος…

«Υπάρχει ένα δεύτερο Ισλαμικό Κράτος...!
Είναι ακριβώς πάνω στα τουρκικά σύνορα», δηλώνει ο Theo Padnos, ανεξάρτητος δημοσιογράφος που είχε πέσει θύμα απαγωγής το 2012 στη Συρία από μέλη της Αλ-Κάιντα και της al-Nusra Front και το 2014 αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Padnos κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζει ότι «κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει στη βορειοδυτική γωνιά της Συρίας. Το ξέρω γιατί είμαι σε επαφή με μερικούς από αυτούς τους ανθρώπους, και φτιάχνουν βίντεο όλη την ώρα. Εμείς απλά δεν έχουμε συνδέσει τις τελείες.

Για να φτάσει κανείς σε αυτό το δεύτερο Ισλαμικό Κράτος από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, πρέπει να περάσει μια-δυο μέρες στο λεωφορείο. Τα μικρά παιδιά πηγαίνουν κάθε μέρα – αυτό μου λένε τα παιδιά από το έδαφος της Συρίας: "Ω, ναι, έχουμε νέο γαλλικό λαό, νέους Άγγλους κάθε μέρα".

Οι αντάρτες του ISIS έχουν διασκορπιστεί. Έχουν συγκεντρωθεί σε ορισμένες αστικές συνοικίες, και τώρα πάνε προς την ύπαιθρο. Καταλαμβάνουν χωριά. Και όταν ο στρατός των ΗΠΑ ή οι Κούρδοι ή κάποιος συνδυασμός φτάνουν τελικά στην Ράκα δεν βρίσκουν κανένα μαχητή του ISIS διότι έχουν φύγει. Βρίσκονται έξω από την πόλη τώρα».
voicenews
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...