Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗ ΝΔ ΑΠΟ ΒΟΜΒΑ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ:Τσάμπα μαγκιά του Κυριάκου να μην ψηφίσει τα μέτρα»!

Μετά από παρέμβαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ανοίγει μείζον θέμα στη ΝΔ,καθώς μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, εξαπέλυσε βόμβες
κατά της στρατηγικής που εφαρμόζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης! 

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος αποδόμησε τη λογική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχει περιθώριο πολιτικής συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «από τη στιγμή που και ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει την ίδια πολιτική με τη ΝΔ πόσο μάλλον που αν τα ψηφίσει θα τα εφαρμόσουμε, και αν βγούμε και μεις αύριο τα ίδια θα κάνουμε, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τρία τέσσερα βασικά πράγματα -όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα- που αφορούν την κρίση. 

Εγώ ήμουν πάντα υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Ήμουν και το 2015 είμαι και τώρα και αυτή είναι η κουλτούρα του κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Ωστόσο απέδωσε ευθύνη και στον Αλέξη Τσίπρα για την αδυναμία εθνικής συνεννόησης λέγοντας ότι εκείνος θα έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία. 

Ο κ.Μειμαράκης ωστόσο δεν περιορίστηκε εκεί αλλά προχώρησε ένα βήμα ακόμα παρακάτω εκτοξεύοντας πυρά και για την απόλυτη τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Τετάρτης, ότι η ΝΔ δε θα ψηφίσει τα μέτρα που θα κλείνουν τη β΄αξιολόγηση. 

«Είναι τζάμπα μαγκιά να λες δεν ψηφίζω τα μέτρα η' να λες θα αποχωρήσω από τη Βουλή όπως είπε ο Λοβέρδος από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει πλειοψηφία στη Βουλή και δε διακυβεύεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ»!  

Μάλιστα αν η αντιπολίτευση αποχωρήσει από τη Βουλή, η ψηφοφορία θα γίνει επί των παρόντων και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνεται ακόμα περισσότερο εκτίμησε ο κ.Μεϊμαράκης. 

«Το 2015 η ΝΔ αποφάσισε να ψηφίσει τη συμφωνία για να κρατήσει τη χώρα στο ευρω, και τότε εισηγητής ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ. 

«Στα κόμματα δεν υπάρχει μια, αλλά περισσότερες απόψεις. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να ικανοποιήσουν το 5% και οι άλλοι που θέλουν να διευρύνουν τα όρια» επισήμανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποστηρίζοντας ότι απ’ όπου πέρασε είχε στόχο τη διεύρυνση και την πρωτιά της παράταξης.
(ΔΑΠ, ΟΝΝΕΔ, Γραμματεία ΝΔ) 

Οι καλά γνωρίζοντες τα του Μοσχάτου υποστηρίζουν ότι όχι μόνο δεν έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία η δήλωση Μεϊμαράκη για τα νέα μέτρα και τις τζάμπα μαγκιές αλλά αποτελεί μόνο μια πρώτη δημόσια επισφράγιση της κοχλάζουσας νέας ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του crashonline.gr ο πρώην πρόεδρος της βουλής διατηρεί ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού,  Αλέξη Τσίπρα και βλέπει ότι πολύ σύντομα θα έρθει η επόμενη ημέρα. 

Επί της ουσίας αυτό που λένε κορυφαία καραμανλικά στελέχη είναι ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τεχνηέντως κρατά σιωπηρή στάση το τελευταίο διάστημα και η σημερινή του παρέμβαση είχε ως στόχο να γίνει ένα πρώτο βήμα για να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάχυ. 

Μάλιστα καραμανλικά στελέχη υποστηρίζουν ότι αυτή τη στιγμή ψηλά στην ατζέντα επί της ουσία δεν πρέπει να βρίσκεται το θέμα της αξιολόγησης και των νέων μέτρων που είναι ήδη προαποφασισμένα αλλά τα εθνικά θέματα, καθώς η στάση του Ερντογάν μπορεί σε πρώτη ανάλυση να γίνεται για εσωτερική κατανάλωση λόγω επικείμενου δημοψηφίσματος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η απειλή προς την χώρα μας δεν είναι ισχυρή.  

Σε μια ενδεχόμενη κρίσιμη εθνικά στιγμή ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής διαθέτει τα εχέγγυα και θα μπορούσε να αποτελέσει τον συνεκτικό κρίκο και τον ενωτικό παράγοντα για να ξεπεραστεί η κρίση. 

Με δεδομένο ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκτός από πρώην πρόεδρος της ΝΔ, έχει διατελέσει και πρόεδρος της Βουλής θέλει να διατηρήσει ένα κεντρώο προφίλ, χαράσσοντας διαχωριστικές γραμμές από τη σημερινή ΝΔ, η οποία κατηγορείται από μερίδα νεοδημοκρατών ότι έχει συμπεριλάβει και ακραίες φωνές. 

Μάλιστα, σήμερα πολλοί θεώρησαν ότι η αντίδραση του Μεϊμαράκη δεν είχε ως στόχο τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ αλλά τον πρώην υπουργό Μάκη Βορίδη. 
της Γεωργίας Σκιτζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...