Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ:Εκκενώθηκαν πέντε πυρηνικά εργοστάσια στη Γερμανία!

Ήταν τουλάχιστον 22 λεπτά αβεβαιότητας και αγωνίας...
Το πρωί αεροσκάφος της Air India με προορισμό το Λονδίνο έχασε την επαφή με σειρά πύργων ελέγχου στην κεντρική Ευρώπη...

Η αντίδραση των γερμανικών αρχών ήταν άμεση. 

Από φόβο για πιθανή αεροπειρατεία και ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα εκκενώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ πέντε πυρηνικοί αντιδραστήρες στην κεντρική και βόρεια Γερμανία στα κρατίδια Κάτω Σαξονία και Σλέσβιχ-Χόλσταϊν. Στους αντιδραστήρες παρέμεινε μόνο προσωπικό ασφαλείας. 

Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά απογειώθηκαν δύο γερμανικά Eurofighter, που βρίσκονται μονίμως σε επιφυλακή, και πέταξαν παράλληλα στο ινδικό αεροσκάφος για να αποκτήσουν οπτική επαφή με τους ινδούς χειριστές. 

Οι γερμανοί πιλότοι διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι ότι δεν είχε γίνει αεροπειρατεία. 

Πιθανότατα η διακοπή επικοινωνίας να οφείλονταν σε τεχνικό πρόβλημα.

Σύμφωνα πάντως με την γερμανική πολεμική αεροπορία, η επαφή με το ινδικό αεροπλάνο είχε χαθεί ήδη πάνω από την Ουγγαρία, το οποίο πάνω από την Τσεχία συνοδεύονταν από δύο τσεχικά μαχητικά. 

Για προληπτικούς λόγους στον εναέριο χώρο δυτικά της Κολωνίας, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, τη συνοδεία του ινδικού αεροσκάφους ανέλαβαν μαχητικά της βελγικής αεροπορίας.


Παρόμοιο συμβάν πριν από μερικές μέρες
Δεν είναι η πάντως η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Στα μέσα του περασμένου Μηνός και πάλι ένα ινδικό αεροσκάφος, αυτή τη φορά της Jet Airways, έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου επειδή οι πιλότοι χρησιμοποιούσαν λανθασμένη συχνότητα στον ασύρματο. Και τότε είχαν απογειωθεί προληπτικά δύο γερμανικά μαχητικά.

Επιχείρηση «Renegate»
H συνοδεία του αεροσκάφους από τα γερμανικά μαχητικά εντάσσεται στο πλαίσιο επιχείρησης «Air India» που εφαρμόζεται στη Γερμανία από το 2003, δύο περίπου χρόνια μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Σκοπός της να αποτρέψει ένα πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα με αεροσκάφος, όπως έγινε στην Νέα Υόρκη.

Ας σημειωθεί ότι η γερμανική νομοθεσία δεν προβλέπει κατάρριψη επιβατικού αεροσκάφους ακόμα κι αν έχει απαχθεί και χρησιμοποιείται για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα...! 

Το μόνο που είναι σε θέση να κάνουν κυβέρνηση και στρατιωτική ηγεσία είναι να αποφασίσουν προειδοποιητικές βολές, αναχαίτιση του εν λόγω αεροπλάνου ή να πιέσουν τους πιλότους του να το προσγειώσουν.
dw.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...