Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ:ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ!

http://hellaspress-angel.blogspot.gr/
Ένα άτομο τραυματίστηκε στα χέρια και το πρόσωπο από έκρηξη
που σημειώθηκε αφού άνοιξε έναν φάκελο στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Το κτίριο που βρίσκεται στον αριθμό 66 της λεωφόρου Ιενά έχει εκκενωθεί, με την επιχείρηση της αστυνομίας να βρίσκεται σε εξέλιξη στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Παρίσι.


http://hellaspress-angel.blogspot.gr/


Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ η οποία δήλωσε ότι επικοινώνησε με το γραφείο και πρόσθεσε ότι η σκέψη της είναι στους εργαζόμενους.  Πρόσθεσε ότι καταδικάζει αυτή την άνανδρη πράξη  και επαναβεβαίωσε την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσει το έργο του. 

Ακόμη τόνισε οι  ότι οι ιθύνοντες του Ταμείου είναι σε συνεργασία με τις γαλλικές Αρχές.

Ο διευθυντής της παρισινής αστυνομίας Μισέλ Καντό δήλωσε ότι «το δέμα έχει σταλεί με το ταχυδρομείο». «Πρόκειται για ένα μεγάλο βαρελότο», «το θύμα τραυματίστηκε στο πρόσωπο» και υποφέρει «από ρήξη τυμπάνου». «Πρόκειται για ελαφρά τραύματα», πρόσθεσε ο Καντό.Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Παρίσι, ανέφερε η αστυνομία.
«Το εκρηκτικό υλικό είναι ένας μεγάλος κύλινδρος περίπου 30 εκατοστών», γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ.


http://hellaspress-angel.blogspot.gr/


Το δέμα εστάλη μία ημέρα μετά την αποστολή παγιδευμένου πακέτου με το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Την ευθύνη για την αποστολή ανέλαβαν η  οργάνωση  Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού ύστερα από το κύμα τρομοκρατικών χτυπημάτων που έπληξε τη χώρα.
ΠΗΓΗ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...