Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ:«Kλείσαμε τα νερά του Ευφράτη»!

Επιβεβαιώθηκε πριν λίγο από επίσημα τουρκικά ΜΜΕ στο οποίο είχαμε αποκαλύψει πως η τουρκική κυβέρνηση έκοψε την ροή του νερού
στον ποταμό Ευφράτη προς την βόρεια Συρία, παραβιάζοντας όλες τις διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα του νερού...

Πλέον τα πράγματα στην Μέση Ανατολή παίρνουν τρομαχτικά επικίνδυνη τροπή αφού επιβεβαιώθηκε από την τουρκική εφημερίδα Hurriyet ότι η Τουρκία διέκοψε τη ροή των νερών του ποταμού Ευφράτη προς την Συρία, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ποσότητα του νερού στο φράγμα Τισχρίν.

Kαι το θέμα είναι πλέον τι έρχεται στη Μέση Ανατολή και στην Τουρκία…

Η μείωση της ποσότητας του νερού έχει ως συνέπεια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της βόρειας Συρίας και κυρίως στις υπό κουρδικό έλεγχο πόλεις Κόμπανι και Μανμπίτζ.
Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Hawar News, η Τουρκία σταμάτησε τη ροή των νερών του Ευφράτη προς τη Συρία στις 23 Φεβρουαρίου 2017 με αποτέλεσμα το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του φράγματος Τισχρίν, που παράγει ρεύμα για τη βόρεια Συρία, να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Το συμβάν έγινε ακριβώς μετά από μερικές ημέρες και το «ασυνήθιστο» ταξίδι του γνωστού Αμερικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν στη Συρία και την Τουρκία.

Το φράγμα είναι ένα από τα πολλά μεγάλα φράγματα κατά μήκος του ποταμού Ευφράτη. Αυτό προμηθεύει το Χαλέπι με το περισσότερο πόσιμο νερό , καθώς και νερό άρδευσης για πάνω από 640.000 εκτάρια (2.500 τετραγωνικά μίλια) γεωργικής γης.
Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία στερεί στην Συρία από το πολύτιμο νερό, ως μέσο για την προώθηση των πολιτικών της στόχων στην περιοχή.

Η Τουρκία έχει κόψει προηγουμένως το νερό του ποταμού Ευφράτη τον Μάιο του 2014, μειώνονταν τα επίπεδα των υδάτων στη λίμνη Άσαντ περισσότερο από 20 πόδια και δημιουργώντας τις συνθήκες για εξόντωση των Σύρων πολιτών μέσω της αφυδάτωσης.

Με τον αποκλεισμό του ποταμού, η Τουρκία απειλεί και τους Ιρακινούς αμάχους καθώς και μεγάλα αστικά κέντρα όπως την Μοσούλη, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δεξαμενές που τροφοδοτούνται από τον Ευφράτη ποταμό...
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...