Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Σε ύψιστη ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις της Σερβίας

Πριν από λίγο η Σερβία έθεσε σε ύψιστη ετοιμότητα
τις Ένοπλες Δυνάμεις της υπό το φόβο ραγδαίων εξελίξεων στα Σκόπια που μπορούν να μεταφερθούν με τη μέθοδο Ντόμινο και στους Ορθόδοξους των Βαλκανίων.

Ο πρωθυπουργός, Aleksandar Vucic δήλωσε πως «οι πολίτες μας πρέπει να είναι ήσυχοι επειδή αυξήσαμε το επίπεδο ετοιμότητας των μονάδων του Στρατού μας εκεί όπου κρίναμε πως είναι απαραίτητο. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση. Ο υψηλότερος αντικειμενικός μας στόχος είναι η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας».

Σχολίασε επίσης  τις δηλώσεις του Ραμούς Χαραντινάι,ο οποίος προκάλεσε τη Σερβία λέγοντας πως είναι ο μεγάλος εχθρός και πρόσθεσε (ο Χαραντινάι) ότι οι Αλβανοί πρέπει να ενωθούν με τους Κροάτες

«Η Αλβανία γίνεται ο αγαπημένος σταθμός της διεθνούς κοινότητας και τους επιτρέπουν τα πάντα» είπε.

Έκλεισε δε λέγοντας το γνωστό ρητό:
«Δεν υπάρχουν αιώνιοι φίλοι ή εχθροί αλλά αιώνια συμφέροντα. Το πιο επικίνδυνο είναι η σιωπή αυτών που τα επιτρέπουν αυτά».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Άμυνας Zoran Djordjevic είπε ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Σερβία είναι υπό έλεγχο.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση η Αστυνομία της Σερβίας διατηρεί την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή. Ο Στρατός της Σερβίας καθημερινά εξασφαλίζει την ασφάλεια της χώρας και θα προστατέψει την ασφάλεια των πολιτών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όλες οι δυνάμεις ασφαλείας στη χώρα κάνουν την δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι πολίτες της χώρας πρέπει να είναι ήρεμοι».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...