Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ:Φοβερή ανατροπή – Προηγείται η Μαρίν Λε Πεν με 25,2%!

Βόμβα στα exit polls των γαλλικών εκλογών έριξε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, το οποίο αμφισβήτησε ευθέως τη μέτρηση που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση!

Συγκεκριμένα, το γαλλικό ΥΠΕΣ υποστηρίζει ότι με βάση τις επίσημες μετρήσεις, η Μαρίν Λεπέν προηγείται με τρεις εκατοστιαίες μονάδες του Εμανουέλ Μακρόν.

Στη σύγχυση συμβάλλει και το BBC το οποίο υποστηρίζει ότι Λεπέν και Μακρόν είναι…ισόπαλοι με 23% έκαστος.

Επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών, το Bloomberg μεταδίδει πως σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα η Λε Πεν θα κερδίσει τον πρώτο γύρο και ο Μακρόν θα είναι δεύτερος με 21,1%!

Με καταμετρημένο το 5,2% των ψήφων, η Μαρίν Λε Πεν προηγείται του Εμανουέλ Μακρόν με 25,2% έναντι 21,1%. Τρίτος ο Φιγιόν με 19,7%.

Δηλώσεις Λε Πεν:
Με ταπεινότητα εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου. Το πρώτο βήμα για να φτάσουμε στο προεδρικό Μέγαρο έχει γίνει. Έχω μεγάλη ευθύνη για την ενότητα και την ασφάλεια και την ανεξαρτησία του γαλλικού έθνους. Μιλάμε για πράξη γενναιότητας. Το σύστημα με όλα τα μέσα προσπάθησε να έχει ρόλο σε αυτή τη μονομαχία. Επιτέλους θα έχουμε τη δική μας φωνή. Το διακύβευμα των εκλογών είναι η παγκοσμιοποίηση. Είτε θα επιλέξετε τη Γαλλία των εθνικών συνόρων, έχετε επιλογή να αλλάξετε τα πάντα. Ώρα να ελευθερώσουμε τους Γάλλους πατριώτες. Είμαι η υποψήφια του λαού. καλώ τους Γάλλους πατριώτες να βγουν από τα δικά τους καταφύγια, να μας δείξουν το μέλλον, να υπεραπιστούμε το μέλλον της χώρας. Καλώ όλους να ενωθούν, να συνταχθούν μαζί μας. Ζήτω ο γαλλικός λαός, ζήτω η γαλλική Δημοκρατία, ζητω η Γαλλία.

Και ο νυν πρωθυπουργός της Γαλλίας καλεί να στηριχθεί ο Μακρόν!
Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν Εμμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ζήτησε μια «καθαρή θέση όλων των δημοκρατών» απέναντι στο «σκοτεινό σχέδιο» του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου», «15 χρόνια μετά το σοκ του Απριλίου 2002», όπως είπε, υπαινισσόμενος την νίκη του πατέρα της Λεπέν.

«Απόψε, η παρουσία μιας υποψήφιας της άκρας δεξιάς στον δεύτερο γύρο της προεδρικής εκλογής, 15 χρόνια μετά το σοκ του Απριλίου 2002, απαιτεί μια καθαρή και σαφή θέση όλων των δημοκρατών. Για τον λόγο αυτό, τους καλώ κατηγορηματικά να ψηφίσουν τον Εμμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο για να πολεμήσουμε το Εθνικό Μέτωπο και να κάνουμε το σκοτεινό σχέδιό του πισωγυρίσματος της Γαλλίας και διχασμού των Γάλλων να αποτύχει», δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός από το Hôtel de Matignon.

Υπέρ Μακρόν η Δεξιά
Ο μεγάλος χαμένος της προεδρικής εκλογής Φρανσουά Φιγιόν κάλεσε τους Γάλλους να κλείσουν τον δρόμο της Μαρίν Λεπέν στην προεδρία και να ψηφίσουν τον Εμμανουέλ Μακρόν.

«Είναι η προσωπική μου ήττα, αναλαμβάνω όλη την ευθύνη», δήλωσε ο ητττημένος Φιγιόν, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.
«Παρά τις προσπάθειές μου, δεν μπόρεσα να σας πείσω», δήλωσε ο Φιγιόν.
«Τα εμπόδια στον δρόμο μου ήταν πολλά. Αναλαμβάνω την ευθύνη, αυτή η ήττα είναι δική μου, εγώ μόνος μου θα την αναλάβω. Απευθύνω ένα μήνυμα φιλίας σε όσους με στήριξαν» είπε ο Φιγιόν.

Ο γερουσιαστής François Baroin κάλεσε τους δεξιούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν Εμμανουέλ Μακρόν.
«Πρέπει να είμαστε αξιοπρεπείς και να σεβαστούμε την ψήφο των Γάλλων. Εζησα το 2002 την κατάρρευση της Αριστεράς, δεν πίστευα ότι θα ζούσα στην Δεξιά το ίδιο πράγμα, ότι η γκολική οικογένεια που ίδρυσε την 5η Δημοκρατία θα έσβηνε από τον δεύτερο γύρο. Είναι ένας σεισμός για εμάς, με βαριές συνέπειες.
Το σχέδιο της κυρίας Λεπέν σημαίνει χάος για τη χώρα. Προσωπικά θα ψηφίσω τον Μακρόν».

Αλλα κορυφαία στελέχη της Δεξιάς, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Jean-Pierre Raffarin και ο νυν περιφερειάρχης της Νίκαιας Christian Estrosi κάλεσαν να ψηφιστεί ο Μακρόν στον δεύτερο γύρο.

«Είναι μεγάλη η απογοήτευση για πολλούς Γάλλους. Η παρουσία της κ. Λεπέν στον δεύτερο γύρο είναι ένα πολύ άσχημο νέο και γι’αυτό, χωρίς δισταγμό, καλώ όλους όσοι είναι στην ίδια γραμμή να στοιχηθούν πίσω από τον Εμμανουέλ Μακρόν. Πρέπει στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές να έχουμε μια πλειοψηφία που θα ισορροπεί τις ακρότητες του Μακρόν. Οι Ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι είναι δεμένοι με τις αξίες της Γαλλίας, πρέπει να στοιχηθούν πίσω από τον Εμμανουέλ Μακρόν.

Με μια σκληρή δήλωση κατά του Φρανσουά Φιγιόν σχολίασε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων Λοράν Βακιέζ. «Πληρώνουμε ακριβά τα σκάνδαλα. Εξακολουθώ να είμαι πεπεισμένος ότι οι ιδέες μας είναι πλειοψηφία στην χώρα μας», είπε.

Με τα πρώτα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας να δίνουν στη Μαρίν Λε Πεν και τον Εμανουέλ Μακρόν στο εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο, ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό έκανε άνοιγμα προς τους…ψηφοφόρους της δεξιάς για να στηρίξουν την ακροδεξιά υποψήφια στις 7 Μαΐου. 
«Πιθανόν να έχουν το αίσθημα ότι τους έκλεψαν αυτές τις εκλογές», είπε.

Η ανιψιά της Μαρίν Λε Πεν Μαριόν Μαρεσάλ- Λε Πεν, στις πρώτες τις δηλώσεις είπε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν “ιστορική νίκη για τους εθνικιστές και τους υποστηρικτές της εθνικής κυριαρχίας”.

Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν Νταβίντ Ρασλίν δήλωσε ότι η πρόκριση της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου στην ψηφοφορία της 7ης Μαΐου καθιστά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών δημοψήφισμα για την παγκοσμιοποίηση!

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...