Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

ΗΧΟΥΝ ΣΕΙΡΗΝΕΣ - ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΓΚΑΛΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ:Ένα βήμα πριν το 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο...

Με έκτακτη σύγκλιση του Ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας απαντά ο Βλάντιμιρ Πούτιν  στην πυραυλική επίθεση στη Συρία.

Αυτό  δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ενώ αποκάλυψε πως  η Ρωσία ανέστειλε τη συμφωνία που είχε συνάψει με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αεροπορική ασφάλεια πάνω από τη Συρία.

Ο Πεσκόφ είπε πως η Ρωσία θα διατηρήσει ανοικτούς τους τεχνικούς και στρατιωτικούς διαύλους επικοινωνίας με την Ουάσινγκτον, αλλά δεν θα ανταλλάσσει οποιεσδήποτε πληροφορίες μέσω αυτών.

«Μετά τα πυραυλικά πλήγματα, οι κίνδυνοι (συγκρούσεων ρωσικών και αμερικανικών αεροσκαφών) είναι σημαντικά υψηλότεροι», είπε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Η πραγματοποίηση των πληγμάτων εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ριζοσπαστικών οργανώσεων που επιχειρούν στη Συρία, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ αφού πρώτα εξέφρασε την ελπίδα πως η σημερινή πράξη των ΗΠΑ δεν θα επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στις σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσινγκτον, στη συνέχεια τόνισε πως η επίθεση με πυραύλους Τόμαχοκ κατά της Συρίας θυμίζει το 2003, όταν οι ΗΠΑ και Βρετανία, με μερικούς από τους συμμάχους τους, επιτέθηκαν στο Ιράκ.

«Αυτή ήταν μια πράξη επίθεσης, με ένα απολύτως κατασκευασμένο πρόσχημα», δήλωσε ο Λαβρόφ από το Ουζμπεκιστάν, τονίζοντας πως η Ρωσία θα ζητήσει από την Ουάσινγκτον να δώσει εξηγήσεις.

Ήδη η χώρα ανέστειλε μνημόνιο συνεργασίας με τις ΗΠΑ για τη διασφάλιση της αεροπορικής ασφάλειας κατά τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων στη Συρία.

Εξάλλου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η αεροπορική άμυνα της Συρίας θα ενισχυθεί μετά την επίθεση των ΗΠΑ με πυραύλους Κρουζ εναντίον αεροπορικής βάσης στη δυτική Συρία, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το υπουργείο χαρακτήρισε επίσης γελοία τα περί υψηλής αποτελεσματικότητας των πληγμάτων των ΗΠΑ. Υποστήριξε πως η αποτελεσματικότητά τους ήταν «πολύ χαμηλή», καθώς 23 πύραυλοι έπληξαν τους στόχους τους αλλά δεν είναι σαφές που έπεσαν άλλοι 36, όπως δήλωσε.


 

Ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι το χτύπημα στη Συρία είναι χτύπημα σε ανεξάρτητη χώρα, σύμμαχο της Ρωσίας και το Κρεμλίνο έστειλε το μήνυμα ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν από πόλεμο.

Την ίδια σκληρή γραμμή κράτησε η Ρωσία και εντός του ΟΗΕ. 

Η Ρωσία μάλιστα για να δείξει τη δυσαρέσκιά της αλλά και για το ότι είναι έτοιμη για όλα έστειλε επειγόντως πλοίο κοντά στα Αμερικανικά πλοία από τα οποία εκτοξεύθηκαν οι τόμαχοκ!
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...