Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

ΤΩΡΑ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΩΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ...

Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό το βάρος των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά,
τις πολεμικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και την εμπόλεμη κατάσταση Αλβανίας-Σερβίας. 

Οι πληροφορίες που έρχονται και από τα δύο αυτά μέτωπα είναι πολύ ανησυχητικές έως πολεμικές…

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο οποίος αναβάλλει το ταξίδι του στο εξωτερικό.
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί αύριο Τετάρτη 26/04.

Tαυτόχρονα, θα υπάρξει και σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) υπό τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στις 5 Μαΐου.
Θα συμμετάσχει σε αυτό και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, καθώς κύριο θέμα της συνεδρίασης θα είναι οι ενεργειακές εξελίξεις στα Βαλκάνια και στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα τεθούν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και κυρίως οι τρόποι με τους οποίους η Ελλάδα θα πρέπει να αντιδράσει σε κάθε τουρκική ενέργεια.
Η κατάσταση στα σύνορα μας έχει κλιμακωθεί, καθώς την τακτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακολουθεί ο Έντι Ράμα.

Η εμμονή και η επιμονή του Εντι Ράμα στην ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» προκαλεί ανησυχία σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων και όχι μόνο.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ με αφορμή την επίσκεψη Καμμένου το Πάσχα, στο Αγαθονήσι, δήλωσε προκλητικά ότι η Τουρκία δεν θα πάρει μέρος στο σόου που κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο, αλλά και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων.

Κλιμάκωση της έντασης με το ερευνητικό «Barbaros» από την Τουρκία
Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο βγήκε στην θάλασσα μας την 21η Απριλίου με επίσημη αποστολή την διεξαγωγή ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο και ειδικά στο Αιγαίο για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι έρευνες του «Barbaros» θα συνεχιστούν με την διεξαγωγή δοκιμαστικών γεωτρήσεων μέχρι τις 31 Μαΐου…μετά θα αναλάβει το τουρκικό πολεμικό ναυτικό να προκαλεί με παράνομες NOTAM και «ναυτικές ασκήσεις».

Το χαρτί των «ερευνών» βολεύει την Άγκυρα για να προκαλέσει την Ελλάδα η οποία παλεύει με τα «θηρία» του ΔΝΤ και της τρόικας εν μέσω διαπραγματεύσεων.

Γνωρίζουν οι νέο-οθωμανοί ότι εάν η Ελλάδα μέχρι τον Ιούλιο δεν έρθει σε συμφωνία θα χρεοκοπήσει επίσημα, δίνοντας τους την ευκαιρία που αναμένει ο Ερντογάν για να «χτυπήσει» στο Αιγαίο.
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...