Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ:ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΧΑΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!

Σε κατάσταση επιφυλακής η ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται το μεσημέρι
της Τετάρτης στο κέντρο του Πειραιά λόγω δυο συγκεντρώσεων, μια της Χρυσής Αυγής και μια αντιφασιστική από την ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού) σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ληφθούν μέτρα ώστε οι συμμετέχοντες στις δυο συγκεντρώσεις να μείνουν σε «απόσταση ασφαλείας» ώστε να αποφευχθούν επεισόδια. 

Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν λίγο πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Σύμφωνα με την Χρυσή Αυγή η οποία καλεί σε συγκέντρωση στις 15.30 στην πλατεία Κοραή «δίχως να ερωτηθούν κάτοικοι και φορείς του Πειραιά η Δημοτική αρχή ενέκρινε ένα πρόγραμμα των «αλληλέγγυων» ΜΚΟ του Σόρος για στέγαση, μετεγκατάσταση και πρόσληψη 6.000 λαθρομεταναστών στην πόλη του Πειραιά». Και υποστηρίζει ότι «εφόσον υλοποιηθεί το παρόν πρόγραμμα η πόλη του Πειραιά θα μετατραπεί σε ένα γκέτο λαθρομεταναστών, καθώς 6 χιλιάδες «πρόσφυγες» θα ενσωματωθούν στον αστικό ιστό.»

H αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες έχει προγραμματιστεί για τις 15.00, επίσης στην πλατεία Κοραή. 

Στην ανακοίνωση των διοργανωτών σημειώνεται ότι «η Χρυσή Αυγή στην προσπάθειά της να ανασυγκροτηθεί και να εκμεταλλευτεί το διεθνές κλίμα που τροφοδοτεί την ακροδεξιά, καλεί συγκέντρωση ρατσισμού και μισαλλοδοξίας στο Δημαρχείο Πειραιά, με αφορμή την συζήτηση που θα διεξαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο για την πολιτική στους πρόσφυγες. Δε θα επιτρέψουμε στους φασίστες να αποδομήσουν την οποιαδήποτε αντιμετώπιση υπέρ των προσφύγων. Παρ’ όλες τις κερδοσκοπικές τακτικές της ελεύθερης αγοράς γύρω από τις ΜΚΟ δε θα επιτρέψουμε την ακροδεξιά ακύρωσή τους αλλά θα ενισχύσουμε τις κατευθύνσεις αλληλεγγύης και προστασίας των προσφύγων.» 
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...