Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ:ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου
της Νότιας Κορέας, Yonhap, το Αμερικανικό Πεντάγωνο δεν στέλνει ένα, αλλά τρία (!) αεροπλανοφόρα προς την χερσόνησο της Κορέας.

Οι πληροφορίες προέρχονται από κυβερνητικές πηγές της χώρας.

Το Yonhap αναφέρει ότι εκτός από το CVN-70 Carl Vinson, το οποίο αναμένεται να φθάσει στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Κορέας στις 25 Απριλίου, επιστρατεύεται το CVN-76 Ρόναλντ Ρέιγκαν, που επί του παρόντος βρίσκεται στο λιμάνι της Γιοκοσούκα στην Ιαπωνία, όπως και το CVN-68, που τελεί υπό τελική αξιολόγηση πριν από την αποστολή του, καθώς θα εισέλθει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα. 
Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα συζητούν κοινές ασκήσεις, που θα περιλαμβάνουν τόσο τα τρία αεροπλανοφόρα, όσο και άλλα πλοία.

Το USS Carl Vinson, που περιβάλλεται από ένα στόλο από πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, στάλθηκε από την Ουάσιγκτον προς την χερσόνησο της Κορέας στις αρχές του Απριλίου.

Αν και τα στοιχεία είναι λιγοστά, το Yonhap αναφέρει, επίσης, ότι σύμφωνα με την επικαλούμενη κυβερνητική πηγή η παρουσία τριών αεροπλανοφόρα στην ίδια περιοχή είναι ασυνήθιστη, και καταδεικνύει τη «δέσμευση» των ΗΠΑ προς τη Βόρεια Κορέα, καθώς όπως αναφέρθηκε και σήμερα δια στόματος του Αμερικανού αντιπρόεδρου Μάικ Πενς, «η εποχή της στρατηγικής υπομονής τέλειωσε».

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση Tραμπ ενεργεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο κάνοντας επίδειξη ισχύος:«Περιμένουμε να είναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη κυβέρνηση.»

Μπορείτε να δείτε τον πιο πρόσφατο χάρτη που δείχνει τις κυριότερες κινήσεις της ναυτικής ανάπτυξης των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...