Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Κρίσιμες ώρες για την απαγωγή του επιχειρηματία στην Κρήτη...

Στην πιο κρίσιμη φάση της εισήλθε από τη νύχτα η υπόθεση
της απαγωγής του 54χρονου επιχειρηματία, με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να εκτιμούν ότι επίκεινται εξελίξεις.

Στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή ως προς την πορεία των ερευνών και των διαπραγματεύσεων, η εντολή ήταν να υπάρξει πλήρης στεγανότητα για προφανείς λόγους.

Όμως, από την Κρήτη όπου βρέθηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκης, τόνισε ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η υπόθεση να έχει αίσια έκβαση και ο άνθρωπος να επιστρέψει σώος και αβλαβής στο σπίτι του, το συντομότερο δυνατόν, ακόμα και εντός των επόμενων ωρών». 

Έντονη κινητικότητα καταγράφηκε χθες και σε εξω-αστυνομικό επίπεδο, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση σε ανθρώπους, οι οποίοι υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες της όλης διαδικασίας. Όσο προχωρούν οι ώρες, τόσο ενδυναμώνεται η άποψη αστυνομικών που «βλέπουν» στους απαγωγείς σοβαρή επιχειρησιακή δυνατότητα και οργανωτική σκέψη. 

Ένα στοιχείο που αξιολογείται αρμοδίως είναι το γεγονός ότι ο 54χρονος είχε αφιχθεί αεροπορικώς στο Ηράκλειο λίγο πριν την απαγωγή του. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η περίπτωση του κλεμμένου αγροτικού από χωριό της Μεσσαράς, όπως αποκαλύπτεται από τον ιδιοκτήτη του.

Να σημειθεί ότι ποσό πολλών εκατομμυρίων ευρω πιθανολογείται ότι θα δοθεί από τους συγγενείς του 54χρονου επιχειρηματία στο Ηράκλεiο της Κρήτης , προκειμένου να έχει αίσιο τέλος η απαγωγή του που κλείνει ήδη ένα 48ωρο.


Στελέχη της ΕΛΑΣ μιλούν για ένα «κομβικό» κι ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο της υπόθεσης και κύριο μέλημα όλων είναι η απελευθέρωση του 54χρονου που είναι γιός ιδιοκτήτη τράπεζας και κύριος μέτοχος εταιρείας πλαστικών!

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν κρίσιμο το επόμενο 24ωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας κι οι συγγενείς του παρότι  έχουν τεράστια περιουσία, δεν λάμβαναν κανένα μέτρο ασφαλείας.

Η απαγωγή του 54χρονου έχει ομοιότητες μ εκείνες των βιομηχάνου Γ. Μυλωνά (το καλοκαίρι 2008 στη Θεσσαλονίκη), του εφοπλιστή κ Π.Παναγόπουλου το 2009 και την απόπειρα κατά του επιχειρηματία Κ. Μαρτίνου το  2013 που είχαν αποδοθεί στον Βασίλη Παλαιοκώστα αλλά κι άλλους καθοδηγητές του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα μας.

Ομως οι αστυνομικοί ερευνούν κυρίως και την εμπλοκή κρητικών κακοποιών (με δεδομένο και ότι ένα από τα αυτοκίνητα των δραστών είχε κλαπεί-με περίεργο τρόπο- προ μερικών ημερών από περιοχή του Ηρακλείου) όπως και αλλοδαπών που έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε σύνθετες εγκληματικές ενέργειες κλπ..

Το επικρατέστερο σενάριο για την απαγωγή του 50χρονου φαίνεται να είναι αυτό της ενέδρας που του έστησαν άγνωστοι δράστες όταν επέστρεφε από την εργασία του στο σπίτι στην περιοχή του Καλεσσών του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ο 50χρονος κινούνταν με το αυτοκίνητό του στο οδικό δίκτυο ανάμεσα στα Άνω και τα Κάτω Καλέσσα, όταν πιθανότατα οι άγνωστοι δράστες που του είχαν στήσει καρτέρι του έκλεισαν τον δρόμο και αφού τον εμβόλισαν πέφτοντας πάνω στο όχημά του, τον υποχρέωσαν να βγει έξω από αυτό, αρπάζοντάς τον. Στην υπόθεση αυτή οδηγεί το γεγονός ότι στο σημείο εκείνο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και τρακαρισμένο από την πλευρά του οδηγού ένα πολυτελές ασημί Mercedes.
Ήταν 4 η ώρα το απόγευμα όταν πυκνοί μαύροι καπνοί αναστάτωσαν την περιοχή των Βουτών, πολύ κοντά στο ΠΑΓΝΗ, με αποτέλεσμα να κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, 8 άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο με δύο οχήματα.
Στις φλόγες είχαν παραδοθεί το αγροτικό 4Χ4 και η BMW, ωστόσο το γεγονός ότι είχαν αφαιρεθεί οι πινακίδες και από τα δύο οχήματα, σε συνδυασμό με τη μικρή χρονική απόσταση, από το συμβάν στα Καλέσσα, οδηγούν στη σύνδεση των δύο περιστατικών μεταξύ τους...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...