Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Η Σερβία απείλησε με πόλεμο την Αλβανία!

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό έχουμε ευθεία απειλή πολέμου
από τη Σερβία προς την Αλβανία μέσω του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας o οποίος τόνισε ότι ο  Ράμα με τις δηλώσεις του είναι έτοιμος να πυροδοτήσει πόλεμο στα Βαλκάνια!

Ταυτόχρονα, η Μόσχα άστραψε και βρόντηξε με τη σειρά της στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος με δήλωση η οποία πέρασε στα «ψιλά» των ελληνικών ΜΜΕ μίλησε για «Μεγάλη Αλβανία»!

Συγκεκριμένα είπε ότι εάν η χώρα του δεν γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα…προσαρτήσει το Κοσσυφοπέδιο!

«Πιστεύουμε ότι η διεθνής κοινότητα από κοινού πρέπει να δείξει στα Τίρανα και στους Αλβανούς πολιτικούς στα υπόλοιπα Βαλκανικά κράτη ότι είναι απαράδεκτο να προβάλλουν εδαφικές διεκδικήσεις και να συζητούν την αναθεώρηση των συνόρων στην περιοχή. Καλούμε όλα τα δυτικά κράτη να εφαρμόσουν τον διεθνή νόμο και τη κοινή λογική αλλά όχι παίζοντας σε «διπλό ταμπλό»...τόνισε η Μόσχα

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας κατέληγε λέγοντας ότι «με υπόβαθρο τις συζητήσεις για την περιφερειακή σταθερότητα υπό την προστασία του ΝΑΤΟ, η κατάσταση στην περιοχή έχει υπονομευθεί από βήματα που στόχο έχουν την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας»!

Πιο αναλυτικά, στις απειλητικές δηλώσεις του Ε.Ράμα απάντησε σε πρώτο χρόνο ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Έντι Ράμα για τη δημιουργία Μεγάλης Αλβανίας, «σημαντική απειλή για την ειρήνη και την σταθερότητα στα Βαλκάνια, αλλά και την Ευρώπη» και συνέχισε:
«Ο Ράμα με τις δηλώσεις του είναι έτοιμος να πυροδοτήσει πόλεμο και συγκρούσεις στα Βαλκάνια»!

Υπενθυμίζουμε ότι στην  κοιλάδα του Πρέσεβο δραστηριοποιείται η αλβανική παραστρατιωτική οργάνωση  UCPMB , «παρακλάδι» του UCK η οποία  «εκπροσωπεί» αρκετούς χιλιάδες Αλβανούς που ζουν στην περιοχή, η οποία αποτελεί το επόμενο σημείο ανάφλεξης στην περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Πληροφορίες του σερβικού τύπου μιλούν επίσης για κινητοποίηση των ειδικών δυνάμεων του σερβικού στρατού, καθώς και όλων των υπηρεσιών πληροφοριών στην περιοχή της Κοιλάδας του Πρέσεβο η «ανατολικό Κοσσυφοπέδιο» όπως το ονομάζουν οι Αλβανοί, για την αποφυγή προκλήσεων ή οτιδήποτε άλλο.

Πολύ σύντομα χρονικά θα υπάρξει κίνδυνος στην επερχόμενη επέτειο του UCK, 
η οποία θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή από Αλβανούς βετεράνους  για την  οποία  υπάρχουν πληροφορίες ότι θα  προκληθούν εσκεμμένα επεισόδια  και επέμβαση των σερβικών  δυνάμεων  στο Πρέσεβο, προειδοποιεί  πηγή των σερβικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το τελευταίο διάστημα  έχουν ενεργοποιηθεί εκατοντάδες πρώην μέλη του UCK από την περιοχή του  Gnjilane, και  απειλούν να προκαλέσουν συγκρούσεις, καλώντας για υποστηρικτές κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Το ζήτημα αφορά την κατάσταση στην ΠΓΔΜ και την ευκαιρία που επιζητούν οι Αλβανοί για να βάλουν «φωτιά» και στην νότια Σερβία (κοιλάδα του Πρέσεβο) προκαλώντας ανάφλεξη στα Βαλκάνια. 

Άλλωστε όποτε το επιθυμήσουν έχουν την άπλετη δυνατότητα να το πραγματοποιήσουν, ειδικά με νατοϊκή συμμετοχή.
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...