Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

ΧΑΟΣ - “Σουρωτήρι” έκαναν οι Τούρκοι το Αιγαίο - Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ

Στο “κόκκινο” οι τουρκικές παραβιάσεις – Συνεδριάζει την Τετάρτη το ΚΥΣΕΑ – Ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι ο Α/ΓΕΕΘΑ.

“Σουρωτήρι” έκαναν για μία ακόμη φορά το FIR Αθηνών τουρκικά μαχητικά και κατασκοπευτικά αεροσκάφη, με την Άγκυρα να θέλει να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο στη νέα αρνητική απάντηση της ελληνικής δικαιοσύνης για την έκδοση των πρώην αξιωματικών της που αυτομόλησαν στη χώρα μας.

Την αρχή έκανε ένα CN-235, που μπήκε στις 10:15 το πρωί μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο 18 φορές! 

Τη σκυτάλη πήρε σχηματισμός 4 τουρκικών F-16 που, χρησιμοποιώντας την “πύλη” Χίου-Λέσβου, παραβίασαν 31 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο, ενώ κατά τη διαδικασία αναχαίτισής τους από τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής της Μονάδας Ετοιμότητας της Σκύρου, σημειώθηκαν τέσσερις εμπλοκές.

Νωρίτερα, ένα ακόμη τουρκικό κατασκοπευτικό, που μπήκε παράνομα στο FIR Αθηνών, από τα ανατολικά της Ρόδου στις 15:10, και κατευθύνθηκε βόρεια. 

Οι επιτελείς του Πενταγώνου ανέφεραν ότι το “κοντέρ” των προκλήσεων έγραψε τουλάχιστον 70 παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου!

Πρώτο θέμα στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο. Ενδεικτικό είναι ότι ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι του στη Γερμανία για τη Σύνοδο των Ευρωπαίων Α/ΓΕΕΘΑ.

Τουρκική πρόκληση στις Οινούσσες σε άσκηση των Ελλήνων κομάντος
Ασταμάτητη και σε κάθε επίπεδο συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα από αέρος και θαλάσσης στο Αιγαίο, με τελευταίο κρούσμα την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Οινουσσών, το μεσημέρι της Τρίτης. 

Δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής έφθασαν στο 1 ναυτικό μίλι από βραχονησίδες του συμπλέγματος των Οινουσσών.

Στην περιοχή βρίσκονταν, για προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα, ομάδες κομάντος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η παραβίαση, περιπολικό σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος έσπευσε στην περιοχή. 

Ο πλοίαρχος του, διά ασυρμάτου κάλεσε τις τουρκικές ακταιωρούς να αποχωρήσουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, κάτι το οποίο έπραξαν δίχως να προκληθεί περαιτέρω ένταση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...