Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ:Ο ΥΠΕΞ συγκαλεί Εθνικό Συμβούλιο - ''Πολεμικός Συναγερμός'' στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας!

Οι ώρες και μέρες που έρχονται είναι πολύ κρίσιμες...

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συγκαλεί παραμονές του Πάσχα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Προφανώς η εξέλιξη αυτή συνδέεται με τις τουρκικές κινήσεις παραμονής του δημοψηφίσματος.
 
Έτσι την Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου και ώρα 12:00 θα συγκληθεί, στο Υπουργείο Εξωτερικών το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

Δεν είναι τυχαίες οι αποκαλύψεις που διέρρευσαν σήμερα στον τύπο...

0ι Τούρκοι μετρούν τους χρόνους αντίδρασης του ελληνικού στρατιωτικού φυλακίου στη νήσο Παναγιά και της βοήθειας που μπορεί να προστρέξει στο νησί από τη Χίο στέλνοντας σκάφη με μετανάστες να προσεγγίζουν και να δένουν στο ακριτικό νησί. Ένα φαινόμενο που σύμφωνα με πληροφορίες παρατηρείται ημέρα, αλλά και νύχτα!


Τα ξημερώματα σήμερα λοιπόν σήμανε συναγερμός στο λιμεναρχείο της Χίου όταν ενημερώθηκε από τα στελέχη που στελεχώνουν το στρατιωτικό παρατηρητήριο στη νήσο Παναγιά στις Οινούσσες ότι σε δύσβατη περιοχή είχε προσαράξει ταχύπλοο με μετανάστες.

Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή των οποίων, το ταχύπλοο αποκολλήθηκε και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου όπου και κατασχέθηκε.

Η νήσος Παναγιά, όπως και το Καστελόριζο είναι δύο περιοχές που οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει ύποπτη δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες και η Άγκυρα έχει εντάξει τα δύο νησιά στις «γκρίζες ζώνες». 

Να σημειωθεί επίσης πώς και πέρυσι το Πάσχα οι Τούρκοι επιχείρησαν απόβαση στην Παναγιά χρησιμοποιώντας ως προπέτασμα καπνού μετανάστες.

Από το πρωί επικρατεί «Πολεμικός Συναγερμός» στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και όχι μόνο…με τον Στόλο να είναι σε Επιφυλακή!

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες…έχουν ήδη βγει από το πρωί πάνω από οχτώ Πυραυλάκατοι…

Την ίδια ώρα ετοιμάζονται να σαλπάρουν κάποια ώρα απόψε μετά τα μεσάνυχτα οι Φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού που από το πρωί θα εκτελούν Τακτικές Ασκήσεις με την Συνεργασία Μαχητικών Αεροσκαφών λειτουργώντας και στο Πλαίσιο της Διακλαδικής Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2017».

Μαχητικά από πέντε χώρες θα επιχειρήσουν και στο Νησιωτικό Σύμπλεγμα του Καστελόριζου όπου θα χωριστούν σε επιτιθέμενους και αμυνόμενους…αλλά και προσβολή των Ελληνικών Μαχητικών Σκαφών που θα βρίσκονται εν πλω το πρωί της Τρίτης και της Τετάρτης!

Σύμφωνα με αρμόδια ελληνική πηγή, ένας άτυπος τουρκικός στρατός δρα εντός της ελληνικής επικράτειας!

Είναι ενδεικτικό ότι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές αποφεύγουν να αποκλείσουν ακόμα και ακραία σενάρια, όπως κάποιου είδους θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, αναταραχή στη Θράκη ή και επεισόδια με μουσουλμάνους μετανάστες στην Αθήνα…


πηγη 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...