Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ:ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ!

Αναζητώντας τα αίτια της άμεσης απάντησης Τραμπ
και την επίθεσή του στη Συρία, ίσως συμπτωματικά και «συνωμοσιολογικά», έρχεται μία περίεργη παράλληλη ιστορία από τον πόλεμο του Βιετνάμ και το συμπέρασμα αυτής…

Καθώς ο πόλεμος του Βιετνάμ έχει τελειώσει εδώ και δεκαετίες, με αποτέλεσμα την αναμφισβήτητη νίκη του Βιετνάμ, καλό είναι να θυμηθούμε ορισμένα στοιχεία. Τα τελευταία χρόνια του πολέμου (1968-1973) πραγματοποιήθηκαν μυστικές διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, οι οποίες διεξήχθησαν από την αμερικανική πλευρά με πρωτεργάτη τον Χένρι Κίσινγκερ και την μεριά του βόρειου Βιετνάμ από τον Le Duc Tho. 

Με τις συνομιλίες ακόμα σε εξέλιξη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, κυριολεκτικά από το πουθενά, ξεκίνησαν τον καταστροφικό εναέριο βομβαρδισμό του Ανόι, παρά την έντονη αντίθεση που εκφράστηκε γι αυτή την ενέργεια. 

Υπήρξε μια σιωπηρή συμφωνία με τους Ρώσους και τους Κινέζους ότι οι Αμερικανοί δεν θα κάνουν καμία βομβιστική επίθεση πάνω από το 17ο παράλληλο, που είναι και το έδαφος του Βόρειου Βιετνάμ. Αίφνης η συμφωνία ήταν και…πάει.

Μέχρι την υπογραφή της συνθήκης ειρήνης αυτός ο βομβαρδισμός, του οποίου οι καταστροφικές συνέπειες αποτυπώθηκαν γλαφυρά στην ταινία «Hearts and Minds», δεν έγινε κατανοητός από όλους, δημιουργώντας έτσι ένα ρεύμα ιδιαίτερα στους νέους ενάντια στον πόλεμο. Από στρατηγικής άποψης και με αυστηρά πολεμικά κριτήρια άποψη ήταν εντελώς άχρηστος, δεδομένου ότι οι Αμερικανοί γνώριζαν – αλλιώς δεν θα προχωρούσαν σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις – πως ο πόλεμος είχε χαθεί. 

Γιατί, λοιπόν, αυτός ο μεγάλος βομβαρδισμός;

Η απάντηση ήρθε τον Ιανουάριο του 1973, όταν, κάτω από την κυβέρνηση Νίξον, η ειρήνη, τελικώς, υπογράφηκε. Και ο λόγος για τη βομβιστική επίθεση έγινε στη συνέχεια κατανοητός. 

Ήταν ένα είδος επίδειξης δύναμης, όπου η πρώτη χώρα σε στρατιωτικό επίπεδο σε όλη της γη, παρουσίαζε τον εαυτό της ως κυρίαρχο ακόμα και μετά την ήττα. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, από αυτήν την πράξη, ήθελαν να αποδείξει ότι ήταν ακόμη οι ισχυρότερες, τα απόλυτα αφεντικά, συγκαλύπτοντας με αυτό το γεγονός την ευρύτητα της συντριπτικής τους ήττας με ένα ακόμη αιματηρό κύκνειο άσμα. 

Δεν αποκλείεται ότι ο Τραμπ να επαναλαμβάνει, εν μέρει ως φάρσα, αυτό το σενάριο. Ήταν περισσότερο μία συμβολική κίνηση, καθώς δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού οι βομβαρδισμένοι…ξαναβομβάρδισαν! 

Είναι καλό να θυμόμαστε ότι έχουμε έναν πρόεδρο που περιβάλλεται από γεράκια, αλλά και μια κοινωνία αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από πολεμοκάπηλους… 

Και πέρα από τα γεράκια, ο Τραμπ φαίνεται να ακούει και να ακολουθεί τις συμβουλές του Κίσινγκερ, που πριν μερικούς μήνες είχε βρεθεί στον Πύργο του και τον έχει διαρκώς από κοντά, πρόθυμος να δώσει τις συμβουλές του…

Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε ότι τον είχε συμβουλέψει και άνοιξε γέφυρες επικοινωνίας με την Κίνα, για να συναντηθεί τελικά ο Τραμπ κάτω από εγκάρδιο κλίμα με τον Κινέζο Πρόεδρο, Σιν Τζινπινγκ, πριν μερικές ώρες. 

Και είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Κίσινγκερ θα πανηγυρίζει γι αυτή του την επιτυχία.
hellasforce.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...