Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Έντονη πολεμική δραστηριότητα των Τούρκων!

Πολεμικές προετοιμασίες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων
καταγράφονται σχεδόν καθημερινά και όλες άπτονται με την κατάσταση σε Συρία, Αιγαίο και …Κύπρο. 

Είναι πλέον αντιληπτό από τις ελληνικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι ο Τούρκος πρόεδρος προετοιμάζει την τουρκική κοινή γνώμη για δράση των ενόπλων δυνάμεων σε Συρία, Αιγαίο και Βαλκάνια.

Αυτός είναι μεσοπρόθεσμος στόχος διότι άμεσος είναι τον  Ιούνιο  η έναρξη ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Οι απειλές του Σουλτάνου προς Λευκωσία και Αθήνα διαδέχονται η μία την άλλη και προμηνύουν σίγουρα ένα «καυτό καλοκαίρι». 

Στο τελευταίο εθνικό συμβούλιο ασφαλείας στην Άγκυρα έγινε απόλυτα κατανοητό ότι οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι έχουν ως άμεσο στόχο την Μεγαλόνησο…το είπαν άλλωστε.

Εκεί δόθηκαν εντολές για δράση με όσο πιο αναίμακτο τρόπο με συνεχές «BULLING» της ελληνοκυπριακής πλευράς και την ελληνικής για τυχόν αποστολή ελληνικών πολεμικών πλοίων στην νήσο.  
   
Η Άγκυρα «θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της» στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας  Κύπρου (ΤΔΒΚ)» έγραψε πριν μερικές ημέρες η τουρκική εφημερίδα sabah.

Πλέον έχουμε μπροστά μας πολεμικές εξελίξεις καθώς η Άγκυρα μίλησε για «συνιδιοκτήτες» της ελληνοκυπριακής ΑΟΖ.

Είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν εναέριο στόλο από εξοπλισμένα με πυραύλους Bayraktar, TB  για την καταπολέμηση του ISIS στην Συρία, των Κούρδων και φυσικά στην διαμάχη με την Ελλάδα στο Αιγαίο.

Πρόκειται για ένα «θανάσιμο εναέριο οπλικό σύστημα» μη επανδρωμένων αεροχημάτων, τα οποία δρώντας μαζικά σε μεγάλους αριθμούς και εξοπλισμένα με εγχώριας κατασκευής πυραύλους αποτελούν μέγα-κίνδυνο για τα ελληνικά νησιά. 

Υπενθυμίζουμε ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει δοκιμάσει   με απόλυτη επιτυχία το μη επανδρωμένο αερόχημα Bayraktar, το οποίο εκτόξευσε πύραυλο σε  στόχο στο πεδίο δοκιμών του Ικονίου στην κεντρική Ανατολία από απόσταση οκτώ χιλιομέτρων, πριν μερικούς μήνες.

Πληροφορίες επίσης από ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, αναφέρουν ότι η Τουρκία παρείχε στους Τζιχαντιστές αντάρτες  δηλητηριώδη  αέρια στην επαρχία Ιντλίμπ στις 4 Απριλίου.

Είναι  γνωστό εξάλλου ότι οι εξτρεμιστικές ομάδες (θυγατρικές της Αλ-Κάιντα) που ελέγχουν την επαρχία έχουν  την συγκαλυμμένη στήριξη από την τουρκική ΜΙΤ.

Η χώρα μας αποτελεί διαχρονικά το μέγα εμπόδιο στα σχέδια της Τουρκίας.
Απόδειξη άλλωστε είναι τα «σχέδια επίθεσης» που αποκαλύφθηκαν με την επιχείρηση «βαριοπούλα» στην γειτονική χώρα.

Κεμαλικοί και ισλαμιστές «συμφωνούν» σε αγαστή συνεργασία ότι η Ελλάδα πρέπει  να «σβηστεί» από το χάρτη για αυτό και θα προσπαθήσουν να κάνουν τα πάντα για αυτό.

Οι νέο-οθωμανοί όμως όπως και οι πρόγονοι τους τυφλωμένοι από την αλαζονεία τους ξεχνούν με ποιους έχουν να κάνουν και αυτό είναι σίγουρα «μείον τους».

Την κατάληξη της προσπάθειας αναβίωσης της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας μας την έχουν προλογίσει  εδώ και δεκάδες χρόνια οι Άγιοι πατέρες της εκκλησίας μας, εμείς οφείλουμε μόνο να πράξουμε απλά το καθήκον μας...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...