Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

ΤΩΡΑ - ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στην Πάτρα...

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 18:43 με επίκεντρο δέκα χιλιόμετρα βόρεια της Πάτρας, μεταξύ Ρίου - Αντιρρίου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα και μέγεθος 4.4 Ρίχτερ. 

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υπολογίζει το μέγεθος στα 6.6 Ρίχτερ!
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην αχαϊκή πρωτεύσουσα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στην περιοχή του Ρίου έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος.

Όπως αναφέρει το tempo24.gr, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, ιδίως στο κέντρο της Πάτρας. 

Σε φροντιστήριο οι καθηγητές έβγαλαν εκτός κτιρίου και κάθισαν για αρκετή ώρα στην πλατεία στην εκκλησία της Παντάνασσας για να μην κινδυνεύσουν τα παιδιά. Μάλιστα για να ηρεμήσουν, τραγούδησαν.

"Νόμιζα πως θα πέσει η ντουλάπα να με πλακώσει" όπως δηλώνει στο tempo24.gr Πατρινή η οποία την ώρα της σεισμικής δόνησης βρισκόταν στο δωμάτιο του σπιτιού της, τονίζοντας πως έσπασαν κηροπήγια, κορνίζες και άλλα διακοσμητικά στο σαλόνι.
Πηγές αναφέρουν πως έπεσαν σοβάδες από κτίριο στην οδό Ζαίμη, δίχως να προκληθούν ευτυχώς τραυματισμοί.
Οι σεισμολόγοι δεν προβληματίζονται από τη δόνηση.

Συγκεκριμένα, καθησυχαστικός ήταν σε δηλώσεις που έκανε λίγη ώρα μετά τη σεισμική δόνηση ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ο κ. Χουλιάρας τόνισε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η περιοχή δίνει τέτοιους σεισμούς και δεν προβληματίζει».

Ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,Ευθύμιος Λέκκας, προσδιορίζει το σεισμό στα 4,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα από την Πάτρα στην περιοχή μεταξύ Ρίου και Αντιρρίου.

Όπως είπε πρόκειται για τη συνήθη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής και δεν εμπνέει ανησυχία. Ωστόσο το φαινόμενο παρακολουθείται.
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...