Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:Στις Βρυξέλλες άρον-άρον ο Τσακαλώτος!

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί εκτάκτως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση με τους δανειστές...

Ένας νέος γύρος «Brussels Group» αποφασίστηκε να λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες σε μία προσπάθεια για πολιτική λύση σε «ψηλότερο επίπεδο» πριν το Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα.


Στο επίκεντρο είναι το θέμα του ασφαλιστικού, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (και όχι μόνο) να επιμένει για την πλήρη εφαρμογή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς από το 2019 (μείωση συντάξεων κατά 1,8 – 1,9 δισ. ευρώ). 

Το Ταμείο επιμένει και σε άλλα ανοικτά πεδία των μέτρων από το 2018, καθώς και στο εργασιακό και το ενεργειακό, όπως αποκαλύπτει η ατζέντα της Συνόδου της Παρασκευής που προς το παρόν αναγράφει την Ελλάδα ως το 4ο θέμα της ατζέντας χωρίς αναφορά περί λήψης αποφάσεως.

Μετά την αποτυχία σύγκλισης των θέσεων των θεσμών μέσα στο Σαββατοκύριακο, έγινε αντιληπτό σύμφωνα με κοινοτικές πηγές ότι η λύση πρέπει να αναζητηθεί σε υψηλότερο επίπεδο. Άλλωστε τις νέες απόπειρες προανήγγειλε και η κυβέρνηση μιλώντας για επαφές σε όλα τα επίπεδα.

Στόχος είναι να υπάρξει αν όχι Staff Level Agreement, έστω μία πρώτη συμφωνία έως την Παρασκευή.


ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...