Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ - BANK OF AMERICA:Επιστροφή στη δραχμή και υποτίμηση 7,5% έναντι του ευρώ!

Σύμφωνα με την μελέτη του Έλληνα Αθανάσιου Βαμβακίδη για την Bank of America,
η δραχμή θα υποτιμάτο 7,5% έναντι του ευρώ, αν διαλυόταν σήμερα η Ευρωζώνη και υπήρχε επιστροφή στα εθνικά νομίσματα!

Το γιατί οι ΗΠΑ δημοσιεύουν τώρα μία τέτοια μελέτη, ιδιαίτερα μετά την συνάντηση Τραμπ – Μέρκελ είναι ένα ερώτημα στο οποίο εν μέρει απαντά ο ίδιος ο Βαμβακίδης προβλέποντας ουσιαστικά ότι η ΕΚΤ θα κλείσει την στρόφιγγα της χρηματοδότησης στα κράτη, οπότε αυτά θα αναγκαστούν να επιστρέψουν σε εθνικό νόμισμα.

 

Η μελέτη, με τίτλο: «Η ημέρα μετά το ευρώ», που έχει συνταχθεί από τον Αθανάσιο Βαμβακίδη, σημειώνει ότι κα το νέο ισπανικό νόμισμα θα υποτιμάτο 7,5% σε σχέση με το ευρώ, ενώ το νέο γερμανικό μάρκο θα ανατιμάτο κατά 15% και το νέο γαλλικό νόμισμα θα έχανε το 5% της αξίας του.

Οι υπολογισμοί αυτοί έχουν γίνει με βάση τις βασικές μακροοικονομικές διαφορές μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, ωστόσο, στην πράξη η ανατίμηση του μάρκου και οι υποτιμήσεις των νομισμάτων της Περιφέρειας της Ευρωζώνης μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερες, σύμφωνα με τον Βαμβακίδη.

Η Welt διερωτάται, γιατί η Bank of America δημοσιεύει τώρα μία τέτοια μελέτη, όταν έχουν χάσει πολλά χρήματα οι κερδοσκόποι που προέβλεπαν το τέλος του ευρώ.

Η απάντηση που δίνει ο Βαμβακίδης είναι ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ θα σταματήσει κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον και αυτό θα προκαλέσει σε πολλές χώρες προβλήματα λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους τους.


πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...