Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - BBC:Τα αμερικανικά πολεμικά δεν κατευθύνονται προς την Κορέα!

Το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC μετέδωσε ότι τα αμερικανικά
πολεμικά πλοία με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο Carl Vinson, φαίνεται ότι δεν κινούνται προς την Κορεατική Χερσόνησο!Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα πολεμικά κινήθηκαν στην αντίθεση κατεύθυνση στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και τώρα πλέουν στα Στενά της Σούντα (στη Μαλαισία) προς τον Ινδικό Ωκεανό!

Υπενθυμίζεται ότι τις 8 Απριλίου και ενώ το θερμόμετρο της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο ήταν στο κόκκινο, είχε γίνει γνωστό ότι πολεμικά πλοία των ΗΠΑ κατευθύνονται στην περιοχή. Προφανώς, για να πιέσουν τον δικτάτορα της Β.Κορέας. Τελικά, όπως προκύπτει, η αρμάδα πήγαινε αλλού.

Εκπρόσωπος της Αμερικανικής Στρατιωτικής Διοίκησης του Ειρηνικού, δήλωσε ότι ακυρώθηκε επίσκεψη στο λιμάνι του Περθ (στη δυτική Αυστραλία), ενώ προχώρησε κανονικά το πρόγραμμα στρατιωτικών γυμνασίων με την Αυστραλία.
Δεν είναι πάντως σαφές το πώς προέκυψε αυτή η εξέλιξη...

Υπήρξε παραπληροφόρηση ως μέσο άσκησης πίεσης στο καθεστώς της Βορείου Κορέας ή έγινε απλά λάθος;

Πάντως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ο οποίος πραγματοποιεί 10ήμερη περιοδεία σε χώρες της ΝΑ Ασίας δήλωσε ενώ βρισκόταν πάνω στο πολεμικό USS Ronald Reagan ότι οποιαδήποτε χρήση συμβατικών ή πυρηνικών όπλων θα πάρει την ανάλογη αμερικανική απάντηση.

Τόσο ο Πενς όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχουν επαναλάβει αρκετές φορές ότι το θέμα της Βορείου Κορέας θα αντιμετωπιστεί ακόμα και μονομερώς.

Ο Πενς και πριν από λίγες εβδομάδες ο υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, χρησιμοποίησαν ακριβώς την ίδια φρασεολογία: η πολιτική της «στρατηγικής υπομονής» έναντι του δικτάτορα της Βορείου Κορέας έληξε.

Το καθεστώς από την πλευρά του πραγματοποίησε εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα Πιονγιάγκ με αφορμή τα 105 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της χώρας Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Την επόμενη μέρα -ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα- προχώρησε σε εκτόξευση πυραύλου, που όμως εξερράγη λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Η Κίνα -η μοναδική χώρα που συνομιλεί με το καθεστώς- προσπαθεί να ρίξει τους τόνους, καλώντας και τα δύο μέρη σε αυτοσυγκράτηση. 

Από την πλευρά της, η Μόσχα εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα οι ΗΠΑ να μην προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες.
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...