Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Στο ΚΟΚΚΙΝΟ οι ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ:Η Τουρκία πραγματοποιεί πρόβα επίθεσης!

Πρόβα τζενεράλε έκαναν οι Τούρκοι καθώς ολοκληρώθηκε
η τουρκική ναυτική άσκηση «Deniz Yıldızı 2017» με τις μονάδες του τουρκικού Ναυτικού να πραγματοποιούν βολές πυραύλων. 

Σε επιφυλακή βρίσκoνται Ελλάδα και ΝΑΤΟ καθώς το Καστελόριζο βρίσκεται πάλι στο τουρκικό στόχαστρο με τον Ερντογάν και τον Ακιντζί να απειλούν Αθήνα και Κύπρο.

Όσο αφορά την τουρκική άσκηση:
Το υποβρύχιο TCG Çanakkale εκτόξευσε για πρώτη φορά από συνολικά το τουρκικό Ναυτικό, από υποβρύχια θέση, πύραυλο τύπου UGM-84 Harpoon στο ο.29 του βίντεο, η κορβέτα TCG Heybeliada εκτόξευσε πύραυλο τύπου RGM-84F Harpoon Blok II ενώ οι φρεγάτες, TCG Gökçeada, TCG Fatih, TCG Barbaros, η κορβέτα TCG Büyükada και η τορπιλάκατος TCG İmbat, εκτόξευσαν αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Η ανησυχία που υπάρχει στην Αθήνα για πιθανή σπασμωδική κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας έχει θέσει σε διαρκή ετοιμότητα τον στρατιωτικό μηχανισμό της Ελλάδας.

Οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, αλλά και όλη η ιεραρχία θα κάνουν Πάσχα είτε εντός ΥΠΕΘΑ είτε κοντά στο τηλέφωνο και πάντως αυστηρά εντός Αττικής.

Στις μονάδες έχουν δοθεί οδηγίες ώστε οι πασχαλινές άδειες του προσωπικού να μην επηρεάσουν ούτε στο ελάχιστο την ετοιμότητά τους.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται εκτός από το Αιγαίο και στην περιοχή της Θράκης.

Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν κλιμακώνει την ρητορική του εναντίον της Ελλάδας.
Με την τουρκική κρατική τηλεόραση να δείχνει συνεχώς το λιμάνι της Σμύρνης, όπου είχαν παραταχθεί δεκάδες τουρκικά πολεμικά πλοία, για να δώσουν και το κατάλληλο πορτραίτο του νέου “Πορθητή” των Σελτζούκων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε:

«Από την ημέρα που ρίξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης, αυτή η γη δεν ξανα-λερώθηκε πάλι με μπότα εχθρού. Ο βουλευτής Ικονίου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος λέει ότι θα ρίξει στη θάλασσα της Σμύρνης, όσους πουν “ΝΑΙ” στις 16 Απριλίου. Άντε έλα, να δούμε ποιον θα ρίξεις στη θάλασσα. Και ο πρώην πρόεδρος (της αντιπολίτευσης) δηλώνει ότι αν βγει το “ΟΧΙ” θα χαρούν όπως τότε που έριξαν τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης. Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον. Τι απρέπεια είναι αυτή; Πού είναι η δημοκρατία, που είναι η ελευθερία;». 

«Η Σμύρνη την ώρα που ο εχθρός έπεφτε στη θάλασσα, τυλίγονταν στις φλόγες. Η Σμύρνη είναι μία πόλη που ξανα-γεννήθηκε από τις στάχτες της μετά τον πόλεμο. Η Σμύρνη πιστεύω ότι στις 16 Απριλίου θα δώσει το απαραίτητο μάθημα σε όσους θέλουν να πετάξουν στη θάλασσα όσους ψηφίσουν “ΝΑΙ”».

Με την τουρκική προκλητικότητα να κορυφώνεται, η ΑΣΔΕΝ με τους Σχηματισμούς της,το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου εκτέλεσε Βολές Πυροβολικού Μάχης και Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων.
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...