Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Οι ΗΠΑ έτοιμες να βομβαρδίσουν τη Βόρεια Κορέα!

Οι ΗΠΑ δηλώνουν έτοιμες να βομβαρδίσουν τη Βόρεια Κορέα αν συνεχίσει να προκαλεί κάνοντας επίδειξη των πυρηνικών της δυνατοτήτων,
ενώ την ίδια στιγμή έριξαν ένα ακόμη χαστούκι στον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν αποφασίζοντας να ενισχύσουν με όπλα του Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά με όπλα αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων δείχνοντας έτσι και τις προθέσεις τους!

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν δήλωσε πώς οι ΗΠΑ πρέπει να διατηρήσουν στο τραπέζι τις στρατιωτικές επιλογές αναφορικά με την Βόρεια Κορέα αλλά δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις εναλλακτικές εκτός κι αν αναγκαστούν να το πράξουν.

«…Σαφώς και δεν θέλουμε να εφαρμόσουμε στρατιωτικές λύσεις, αλλά θα πρέπει να έχουμε όλες τις εναλλακτικές στο τραπέζι», δήλωσε ο Ράιαν, σε ερώτηση που του τέθηκε αν η αμερικανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να βομβαρδίσει την Βόρεια Κορέα.

Ο Πολ Ράιαν ξεδίπλωσε την αμερικανική εξωτερική πολιτική η οποία έχει αρχίσει να φαίνεται που και πώς κινείται. Σύγκρουση με τη Ρωσία και το Ιράν για τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής και βεβαίως στήριξη στη δημιουργία του ανεξάρτητου κουρδικού κράτους με εδάφη από τη Συρία, το Ιράκ και την Τουρκία. 

Αυτό προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στην Άγκυρα που σε καμία περίπτωση δεν θέλει οι Κούρδοι να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους και την αυτονομία τους ως κράτος.

Η Ουάσιγκτον λοιπόν και ειδικότερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έριξε άλλο ένα χαστούκι στον Ρ.Τ. Ερντογάν, αφού λίγες ημέρες μετά την συνομιλία του με τον Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την πώληση στρατιωτικού υλικού αξίας 295,6 εκατομμυρίων δολαρίων (275,7 εκατ. ευρώ) στο Ιράκ για μονάδες πυροβολικού και πεζικού των κουρδικών δυνάμεων Πεσμεργκά. Η απόφαση μάλιστα αυτή ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας!

Το Κογκρέσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ειδοποιήθηκε για την έγκριση την Τρίτη, και η ειδοποίηση δεν σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί η πώληση, διευκρίνισε η υπηρεσία.

Αποτελεί ωστόσο ένα ακόμη μήνυμα στην Τουρκία, αλλά και συνιστά ένα δείγμα της αμερικανικής πολιτικής του Τραμπ ο οποίος δείχνει έτοιμος να ανατρέψει τα μέχρι στιγμής δεδομένα για να μπορέσει να ανακτήσει το έδαφος που έχασαν οι ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Για να το κάνει όμως αυτό θα πρέπει να συγκρουστεί με ισχυρές δυνάμεις, όπως είναι η Ρωσία και το Ιράν και σίγουρα αυτό δεν είναι κάτι εύκολο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...