Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ:Ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί ελληνοτουρκική σύρραξη!

Υστατη προσπάθεια να αποφευχθεί η πολεμική σύρραξη
Ελλάδας - Τουρκίας καθώς ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Την ίδια στιγμή ο ίδιος ο Αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου, πήγε στην περιοχή που πλέει το Barbaros με την φρεγάτα TCG GAZİANTEP για να επιβλέψει ο ίδιος τις έρευνες! Tαυτόχρονα, ο Στρατός Ξηράς έστειλε ένα μήνυμα από το Φαρμακονήσι.  

Τα πολυβόλα της φρουράς «γάζωσαν» στόχους στην θάλασσα στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της 80 ΑΔΤΕ, που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, βολή όπλων ευθυτενούς τροχιάς.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος Εθνοφύλακες του Τάγματος Εθνοφυλακής Κω και προσωπικό του Επιτηρητικού Φυλακίου Φαρμακονησίου.
Πιο αναλυτικά, το ζήτημα της Τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο με τις διαρκείς παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου και την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων έθεσε επί τάπητος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα.

Σήμερα η Άγκυρα εξέδωσε Navtex με την οποία δεσμεύει περιοχή γύρω από την Λέσβο προκειμένου να διεξάγει ασκήσεις έρευνας και διάσωσης το διάστημα 27 Απριλίου με 3 Μαΐου!

Προχθές η τουρκική πολεμική αεροπορία το «τερμάτισε» προχωρώντας σε συνολικά 71 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου με επτά τουρκικά αεροσκάφη, σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Στο ίδιο πλαίσιο η Τουρκία εξέδωσε παράνομα νέα Navtex, δεσμεύοντας περιοχές στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και έδωσε νέα άδεια στο Barbaros για σεισμικές έρευνες.

Με βάση δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου, με την νέα παράνομη Navtex δεσμεύεται περιοχή, που εκτείνεται από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Κερύνειας, για ρυμούλκηση υποβρυχίων οργάνων.

Την ίδια στιγμή «ζεσταίνουν» τις μηχανές τους οι Τούρκοι ενόψει καταιγιστικών εξελίξεων στο Αιγαίο, έκδοση ΝΟΤΑΜ εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, ενώ διεξάγουν  συνεχείς αποβατικές ασκήσεις προετοιμάζοντας το έδαφος για  την υλοποίηση  στρατιωτικής «επιθετικής ενέργειας» σε  ελληνικό νησί...

Η Τουρκία αυτό το διάστημα έχει από ότι διαφαίνεται σε πλήρη εφαρμογή σχέδια που έχουν στόχο το Αιγαίο και την Κύπρο, δείχνοντας μια ιδιότυπη «βιασύνη» στην υλοποίηση τους.

Το επερχόμενο καλοκαίρι από ότι φαίνεται να είναι πολύ θερμό και σίγουρα θα δούμε εξελίξεις προς την ελληνοκυπριακή πλευρά με θέμα τα κοιτάσματα υδρογοναθράκων.

Μία πιθανή  λύση η οποία να υπάρχει στο τραπέζι αυτήν την στιγμή  είναι και πιθανή η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, με το κυπριακό έδαφος να αποτελεί  έδαφος μιας ενδεχόμενης ελληνικής ομοσπονδιακής δημοκρατίας με τους Κύπριους αδελφούς.

H κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...