Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Βαρύ το κλίμα στο ΚΥΣΕΑ – Ιστορικές οι ευθύνες όλων: Η Αγκυρα θα επιτεθεί...

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές τους οι Τούρκοι ενόψει καταιγιστικών
εξελίξεων στο Αιγαίο με συνεχείς αποβατικές ασκήσεις προετοιμάζοντας το έδαφος για  την υλοποίηση  στρατιωτικής «επιθετικής ενέργειας».

 
Ολα δείχνουν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση…

Στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ σήμερα τα στόματα ήταν ερμητικά κλειστά ενώ το κλίμα ήταν αρκετά βαρύ.

Όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί τις ιστορικές τους ευθύνες.

Νέα αποβατική τουρκική άσκηση έλαβε χώρα, η τρίτη κατά σειρά σε παρά πολύ μικρό σχετικά διάστημα  στο γνωστό κόλπο του Doğanbey απέναντι από το Πυθαγόρειο της Σάμου , προδικάζοντας με σαφή τρόπο τις προθέσεις του Ερντογάν να «κτυπήσει» μέσα στο θερμότερο καλοκαίρι μετά το 1974. 
Η αμφίβια ναυτική ομάδα της τακτικής διοίκησης Αιγαίου του τουρκικού πολεμικού ναυτικού διεξήγαγε την αποβατική άσκηση με την επωνυμία  «Bulend Erdem» μεταξύ 17 έως 20 Απριλίου  2017 με τη συμμετοχή συνολικά 16 πολεμικών πλοίων αεροσκαφών και δυνάμεων πάνοπλων πεζοναυτών.

Έγινε χρήση όλων των όπλων και εκτελέστηκαν σενάρια πολεμικής εκπαίδευσης, ημέρας / νύχτας από τα παράκτια πλοία.

Οι Τούρκοι αποδεικνύουν ότι διαθέτουν συγκεκριμένο πλάνο και κλιμακώνουν βαθμηδόν τις κινήσεις τους , μέχρι να κάνουν «γιουρούσι» σε κάποιο νησί μας.

Η  ελληνική στρατιωτική ηγεσία με πλήρη νηφαλιότητα και επαγγελματισμό έχει δώσει «τις κατάλληλες οδηγίες» σε όλα τα τοπικά στρατιωτικά κλιμάκια μέχρι τις δυνάμεις των καταδρομών οι οποίες θα  συνδράμουν αποφασιστικά με την παρουσία τους στα παρακείμενα νησιά,  στα οποία  «έχουν μετακινηθεί» με όλα τα μέσα τους για να είναι έτοιμες να επέμβουν.
Έλληνες καταδρομείς έχουν αναπτυχθεί  σε συγκεκριμένες περιοχές  στο Αιγαίο και έχουν λάβει συγκεκριμένες εντολές επέμβασης εφόσον απαιτηθεί, και για αυτό υπάρχει καμιά αμφιβολία.

Η ουσία όμως είναι,  και αυτό θα πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό, ότι το «σχέδιο» κατάληψης μικρονήσου ή μεγάλης βραχονησίδας από την Τουρκία είναι ήδη σε εξέλιξη.

Το μεγάλο παιχνίδι αφορά τους αγωγούς και τα ενεργειακά αποθέματα στο Αιγαίο για τα οποία ερίζουν οι ΗΠΑ και φυσικά με προκλητικό τρόπο και η Τουρκία.

Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι  ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και όχι σε κάποια άλλη χώρα που χρωστάει τα δεκαπλάσια με εμάς; 

Η πατρίδα μας αποτελεί «στόχο»  για ιστορικούς λόγους, πολιτιστικούς, θρησκευτικούς, αλλά κυρίως για ενεργειακούς λόγους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...