Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ:ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ανακοινώσεις από Σκόπια - Αλβανία!

«Μπαρούτι» συνεχίζει να μυρίζει η κατάσταση στα Σκόπια,
με τις σχέσεις του με την Αλβανία να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο...

Η προσπάθεια των Αλβανικών κομμάτωννα αναρριχιθούν στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και οι συνεχείς προσβλητικές δηλώσεις των Αλβανών κατά των Σκοπίων έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση που φοβούνται ορισμένοι ότι οδηγεί σε πόλεμο.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει δηλώσεις από τον αλβανό πρωθυπουργό και τον Αλβανό Υπουργό Εξωτερικών κατά των Σκοπίων που μόνο σκοπό να σβήσουν, δεν έχουν, τη φωτιά που έχει ανάψει. 

Ο Έντι Ράμα υποστήριξε ότι η άρνηση του Προέδρου της Βουλής να ορκίσει τον Αλβανικό συνασπισμό εγκυμωνεί κινδύνους, απειλώντας έμεσα την ΓΠΔΜ, ενώ ο Αλβανός Υπ.Εξ., Ντμίτρι Μπουσάτι, ζήτησε την ενσωμάτωση της κοινής διακήρυξης των αλβανικών κομμάτων της ΠΓΔΜ στο Σύνταγμα της χώρας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων απέστειλε σήμερα διάβημα στον Αλβανό πρέσβη και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι η απαίτηση για αλλαγή του Συντάγματος και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Ράμα, συνιστούν ευθεία ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας, ενώ οι δηλώσεις χαρακτηρίστικαν ως προβοκάτσιες που ζημιώνουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Την ίδια στιγμή η Ευρώπη αδυνατεί να βοηθήσει τα Σκόπια να βγουν από το πολιτικό αδιέξοδο, και η χθεσινή επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, επιβεβαίωσε απλώς το αδιέξοδο.
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...