Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ:Τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα θα ξεσπάσει ο μεγάλος πόλεμος...

Ραγδαίες εξελίξεις έρχονται στη Μέση Ανατολή...
με την προετοιμασία Χαμάς και Χεζμπολάχ για ένα νέο  γύρο πολέμου με πολλά θύματα.

Όλοι θεωρούν ότι αυτή τη φορά οι ΗΠΑ θα επιτεθούν και θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στην ευρύτερη περιοχή...
Η παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς σύμφωνα με ισραηλινές πληροφορίες εφοδιάζεται συνεχώς με εκατοντάδες ρουκέτες μικρής εμβέλειας, εντείνοντας την παραγωγή όπλων στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την σύγκρουση με το Ισραήλ.

Οι ρουκέτες αυτές μικρού βεληνεκούς έχουν αναπτυχθεί πρόσφατα και ετοιμάζονται να χρησιμοποιηθούν εναντίον των κοινοτήτων  που συνορεύουν με τη Λωρίδα της Γάζας στην επικείμενη  σύγκρουση με το κράτος του  Ισραήλ.

Η παρουσία τους  αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το ισραηλινό ραδιόφωνο και έχει διασπείρει την ανησυχία στις εβραϊκές κοινότητες της περιοχής , αυξάνοντας παράλληλα τις προετοιμασίες του ισραηλινού στρατού.

Οι ρουκέτες  ζυγίζουν δεκάδες ή ακόμη και εκατοντάδες κιλά η καθεμία και έχουν εμβέλεια έως και 10 χιλιόμετρα.

Το εύρος και το βάρος των ρουκετών καταδεικνύει ότι  έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιήσουν την ζημιά στις  ισραηλινές πόλεις που συνορεύουν με τη Λωρίδα της Γάζας.
 Οι ρουκέτες της Χαμάς είναι παρόμοιες με τις μικρής εμβέλειας ρουκέτες τύπου Borkan που έχει στην κατοχή της η Χεζμπολάχ, και οι οποίες ζυγίζουν  μεταξύ 100 και 500 κιλών.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι  δήλωσαν πρόσφατα ότι η Χαμάς κάνει «μεγάλη προσπάθεια» για την αποκατάσταση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της μετά το βαρύ πλήγμα που υπέστη η ίδια κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα το 2014 με το Ισραήλ.

Εκατοντάδες μέλη της οργάνωσης σκάβουν διασυνοριακές σήραγγες και προετοιμάζουν τους Παλαιστινίους  για την επικείμενη σύγκρουση ενώ αυξάνουν την παραγωγή των πυραύλων αυτών.


Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις  επίσης παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία την ύπαρξη drones στη Γάζα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτά είναι μικρά, φθηνά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει από οποιοδήποτε κατάστημα.

Σε περίπτωση όμως που αυτά  τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εφοδιαστούν με  εκρηκτικές ύλες και κάμερες, τότε θα μετατραπούν  αυτόματα  σε λίαν «φονικά όπλα» κατά του Ισραήλ.

Πλησιάζουν οι Άγιες ημέρες του Πάσχα τις οποίες εορτάζει με κατάνυξη η χριστιανοσύνη ειδικά στους Άγιους τόπους , όμως οι πληροφορίες που έρχονται από αυτήν την περιοχή δείχνουν ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε άσχημες εξελίξεις με πολλές και διαφορετικού τύπου προεκτάσεις για ολόκληρη την περιοχή.
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...