Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

EKTAKTO - ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ:Ο Κιμ έτοιμος να πατήσει το «Κουμπί» – Ο Ν.Τραμπ ενημερώνει συμμάχους!

Ο Ν.Τραμπ φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει να ενημερώνει
χώρες-στενούς συμμάχους των ΗΠΑ ότι επίκειται προληπτικό πλήγμα κατά της Βόρειας Κορέας. 

Μακάρι να διαψευσθούμε αλλά έχει βαλθεί να αποδείξει ότι θα είναι ο καταστροφικότερος πρόεδρος όλων των εποχών!

«Θα θεωρήσουμε τις ΗΠΑ πλήρως υπόλογες για τις καταστροφικές συνέπειες που θα προκαλέσουν οι εξοργιστικές κινήσεις της. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε όποια μορφή πολέμου θελήσει η Αμερική», ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας. 

Και αυτό την ώρα που ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Η Βόρεια Κορέα πάει γυρεύοντας. Αν η Κίνα αποφασίσει να βοηθήσει, αυτό θα ήταν υπέροχο. Αν όχι θα το λύσουμε το πρόβλημα μόνοι μας», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Το Πεκίνο από την άλλη πλευρά έχει διαμηνύσει στον Τραμπ να μην κάνει τίποτα σε μια περιοχή που είναι υπό την επιρροή της.
Στη Νότια Κορέα μεταφέρονται διαρκώς Αμερικανικές δυνάμεις ενώ στην περιοχή βρίσκεται το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson με 4 ιαπωνικά αντιτορπιλικά. Σε λίγο θα ενωθεί μαζί τους το αμφίβιο πλοίοUSS America με 1000 ναύτες και 1600 πεζοναύτες.

Τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ προειδοποίησαν τις ΗΠΑ με πυρηνική επίθεση, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε ένδειξη ενός αμερικανικού προληπτικού πλήγματος, την ώρα που πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ των οποίων ηγείται το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Carl Vinson, κατευθύνονται προς τον δυτικό Ειρηνικό.

Η κρατική εφημερίδα της Βόρειας Κορέας Rodong Sinmun έγραψε ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη να απαντήσει σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ. 

«Ο ισχυρός επαναστατικός στρατός μας παρακολουθεί από κοντά κάθε κίνηση των μονάδων του εχθρού με τα πυρηνικά μας να στοχεύουν τις βάσεις των Αμερικανών εισβολέων όχι μόνο στη Νότια Κορέα και την περιοχή των επιχειρήσεων του Ειρηνικού Ωκεανού αλλά επίσης την ηπειρωτική Αμερική» τονίζεται.

Η Βόρεια Κορέα συγκαλεί την Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση σήμερα, σε μία από τις δύο ετήσιες συνεδριάσεις της όπου ανακοινώνονται σημαντικά γεγονότα και εγκρίνονται οι στόχοι της εθνικής πολιτικής της χώρας. Το Σάββατο είναι η 105η επέτειος από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του ιδρυτή της χώρας και παππού του προέδρου Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η φημολογία και ο φόβος για πιθανό χτύπημα των ΗΠΑ είναι τόσο έντονη, που η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες της την Τρίτη, διαβεβαιώνοντάς τους ότι μία τέτοια επίθεση δεν πρόκειται να γίνει χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Για αυτόν τον λόγο ένα τεράστιος κινεζικός  στρατός έχει μετακινηθεί προς τα σύνορα της Βόρειας Κορέας, ενώ ο ίδιος ο κόσμος προετοιμάζεται για το ξέσπασμα του πολέμου.
Η Κίνα έστειλε τέσσερα σώματα στρατού στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για μια ενδεχόμενη επίθεση στην Βόρεια Κορέα  από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κινέζοι αξιωματούχοι φέρεται να ανησυχούν όμως ότι μια επίθεση και μια κατάσταση πολέμου θα μπορούσε να προκαλέσει κύματα  προσφύγων οι οποίοι θα εισέρρεαν ​​από τα σύνορα.
Η απόφαση του Προέδρου του Ν.Τραμπ να βομβαρδίσει την Συρία σε αντίποινα της υποτιθέμενης χημικής επίθεσης από τον Σύρο ηγέτη  Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι προφανώς αυτό που προκάλεσε την αντίδραση  αυτή.
Η κίνηση αυτή όμως κατέδειξε ότι οι ΗΠΑ μπαίνουν ξανά δυναμικά στην επίθεση και είναι έτοιμες για όλα.
Υπενθυμίζεται ότι στην Νότια Κορέα έχουν τοποθετηθεί αμερικανικοί πύραυλοι THAAD σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πυρηνική ικανότητα του Kim Jong-un εν τη γενέσει της. 

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας πυροδοτώντας νέα ακόμα πιο μεγάλη ένταση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...