Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

EUROVISION 2017:Πανδαιμόνιο με τη Ρωσία!

Ο διαγωνισμός απέκτησε πολιτικό χαρακτήρα!

Ο φετινός μουσικός διαγωνισμός είναι ίσως ο πιο απρόβλεπτος όλων των εποχών.
 

Όλα ξεκίνησαν, μετά την απόφαση της Ουκρανίας να απαγορεύσει την είσοδο στην χώρα στην Ρωσίδα τραγουδίστρια!
 
Οι αντιδράσεις των φανς του θεσμού είναι πολλές, καθώς οι περισσότεροι τονίζουν πως πολιτικά παιχνίδια δεν έχουν καμία θέση σε έναν διαγωνισμό μουσικής. 


Η EBU, θέλοντας να βρει μία λύση, έτσι ώστε η Yulia Samoylova να καταφέρει να ερμηνεύσει το τραγούδι της, δήλωσε πως πρότειναν στην Ρωσία, η Yulia να ερμηνεύσει το τραγούδι της σε ζωντανή δορυφορική μετάδοση από κάποια άλλη τοποθεσία, πρόταση που η χώρα αρνήθηκε.

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε και επίσημα από την ρωσική κρατική τηλεόραση, πως η χώρα αρνείται την πρόταση της EBU και αποφασίζει να απέχει από τον φετινό μουσικό διαγωνισμό!


Η ανακοίνωση:
«Το Channel 1 δεν θα μεταδώσει το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2017. Η EBU σε επίσημη επιστολή της, μας ενημερώνει ότι δεν μπορεί να επιλύσει το θέμα με τη συμμετοχή της Yulia Samoylova. 


 Προτείνει την επιλογή της δορυφορικής μετάδοσης από κάποιο άλλο σημείο εκτός Ουκρανίας ή την αντικατάσταση της Yulia Samoylova με κάποιον άλλον καλλιτέχνη.

Το Channel 1 δεν μπορεί να δεχθεί καμία από τις δύο προτάσεις. Η ερμηνεία της συμμετοχής μας από κάποιο άλλο σημείο είναι διάκριση εις βάρος μας, αλλά και αντιβαίνει στις αρχές και τους κανονισμούς του διαγωνισμού. 


Η επιλογή της αντικατάστασης της Yulia Samoylova δεν μπορεί καν να τεθεί προς συζήτηση.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν δύναται καν να μεταδώσουμε το διαγωνισμό. Θεωρούμε την άρνηση της ουκρανικής πλευράς εντελώς απαράδεκτη. 


Φυσικά η αιτία αυτής της συμπεριφοράς είναι η προσπάθεια πολιτικοποίησης του διαγωνισμού από την Ουκρανία, ο σκοπός του οποίου 62 χρόνια τώρα ήταν να ενώνει τους ανθρώπους.»
πηγη 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...