Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

ΤΩΡΑ - Συναγερμός στην Ουάσιγκτον:Έπεσε μαχητικό F-16!

Συναγερμός έχει σημάνει αυτή την ώρα στην Ουάσιγκτον καθώς ένα μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε δύο μίλια μακριά από την στρατιωτική βάση Joint Base Andrews.

Ο πιλότος σύμφωνα με τις πληροφορίες του RT πρόλαβε να εκτιναχθεί αλλά παραμένει άγνωστη ακόμα η κατάσταση της υγείας του. 

Αναλυτικά, το μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 κατέπεσε στην πολιτεία του Μέριλαντ, κοντά στην Ουάσιγκτον, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το αεροσκάφος πιστεύεται ότι έπεσε σε δασώδη περιοχή, μακριά από τον αστικό ιστό, και κοντά στη στρατιωτική βάση Άντριους.


Ο πιλότος, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατόρθωσε να απομακρυνθεί εγκαίρως χρησιμοποιώντας το εκτοξευόμενο κάθισμα και έχει διασωθεί.
Τα αίτια της πτώσης δεν είναι γνωστά.

Σύμφωνα με το αεροσκάφος ανήκει στην πολεμική αεροπορία του Μέριλαντ.

Το McDonell Douglas F-15 Eagle, όπως είναι το όνομα του αεροσκάφους, είναι δικινητήριο μαχητικό αεροπορικής υπεροχής παντός καιρού, 4ης γενιάς και ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σύγχρονα αεροσκάφη.
 
Η σχεδίαση του ξεκίνησε το 1967, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας για ένα εξειδικευμένο μαχητικό αεροπορικής υπεροχής. Το F-15 Eagle πέταξε πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1972 και εισήλθε σε υπηρεσία το 1976. Υπολογίζεται ότι θα βρίσκεται σε αμερικανική υπηρεσία μέχρι το 2025.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...