Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ:Νέα τρομοκρατική επίθεση στον Gare du Nord

Δεν έχει τέλος ο τρόμος στο Παρίσι...
Μόλις δυο μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και ένα 24ωρο πριν από τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ακόμη ένα περιστατικό έρχεται να προκαλέσει συναγερμό στη γαλλική πρωτεύουσα.

Όλα δείχνουν πλέον πως θα βρεθούμε μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη, την εκλογή της Μαρίν Λε Πεν…

Άνδρας μπήκε οπλισμένος με μαχαίρι σε έναν από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Παρισιού, πλησίασε τους αστυνομικούς οι οποίοι κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν.

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι του Σαββάτου (22.04.2017), άνδρας που φέρεται κρατούσε μαχαίρι πλησίασε αστυνομικούς στον Gare du Nord, έναν από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Παρίσι. Οι άνδρες της αστυνομίας κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν και να τον συλλάβουν.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας απείλησε τους αστυνομικούς με το μαχαίρι και γι’ αυτό δημιουργήθηκε πανικός και εκκενώθηκε προσωρινά ο σταθμός.

Χαρακτηριστικό του τι επικράτησε είναι πως υπάρχουν αναφορές πως ταξιδιώτες άφησαν τις αποσκευές τους και έφυγαν από το σταθμό!


Ταυτόχρονα, ο αναλυτής που προέβλεψε σωστά τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016, υποστηρίζει τώρα πως η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θα επικρατήσει στις γαλλικές εκλογές, με τον πρώτο γύρο της διαδικασίας να διεξάγεται την Κυριακή (23/4).

Οι γαλλικές εκλογές διεξάγονται σε δύο γύρους αναμετρήσεων. Εάν κάποιος ξεπεράσει το 50% αυτή την Κυριακή, γίνεται πρόεδρος αλλά με τα μέχρι τώρα γνωστά δεδομένα κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο.

Έτσι, οι δύο επικρατέστεροι του πρώτου γύρου θα συγκρουστούν εκ νέου στις 7 Μαΐου.

Πάντως στο Παρίσι επικρατεί χάος, ένταση και φόβος… λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις πολύ κρίσιμες εκλογές της χώρας και δυο μέρες μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση με θύμα έναν αστυνομικό.

Σήμερα (22.04.2017) διαδηλωτές πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους του Παρισιού.Οι συγκεντρώσεις έγιναν για να διαμαρτυρηθούν οι πολίτες για την υποψηφιότητα της Μαρίν Λε Πεν.

Από αυτό και μόνο μπορούμε να καταλάβουμε ποιος θα είναι ο νικητής…
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...