Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο ''Krasnodar'' ξεκίνησε εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων!

Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Krasnodar έχει τεθεί σε πλήρη
πολεμική ετοιμότητα πραγματοποίησε εκτοξεύσεις πυραύλων Cruise Kalibr σε περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας,σύμφωνα με ανακοίνωση του στόλου.

Σύμφωνα με τον Lukas Kulesa, διευθυντής ινστιτούτου γεωπολιτικών επιστημών στο Λονδίνο,  αν και αυτή είναι φαινομενικά  μια άσκηση ρουτίνας «στο σημερινό πλαίσιο είναι επίσης ένα σήμα για βελτιωμένες δυνατότητες των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων στη Βαλτική και αφορά την ιδιαίτερη ικανότητα τους να χρησιμοποιούν πυραύλους cruise κατά νατοϊκών πλοίων του εχθρού».

«Γενικότερα το Krasnodar είναι ένα νέο υποβρύχιο που αποτελεί μέρος του αναβαθμισμένου στόλου της Βαλτικής, ο οποίος περιλαμβάνει νέα πλοία επιφανείας και  συστήματα παράκτιας άμυνας», δήλωσε ο Kulesa.

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για πρώτη φορά το 2015 από το λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης.«Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αν και υποσχέθηκε ότι η Ρωσία ποτέ δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ, τρεις χώρες της Βαλτικής σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες ότι η Ρωσία θα τους επιτεθεί και μάλιστα σύντομα», αναφέρουν δυτικές πηγές.
Σε απάντηση το ΝΑΤΟ κινητοποίησε  4.000 χερσαίες δυνάμεις τις  οποίες απέστειλε  στις τρεις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, κάτι το οποίο έχει εξοργίσει την Ρωσία η οποία  υποσχέθηκε  να ανταποκριθεί.

«Με βάσεις στο Μουρμάνσκ και το Βλαδιβοστόκ, το ρωσικό ναυτικό  μπορεί κινηθεί άνετα στο Αρκτικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό χωρίς προβλήματα.
Υπάρχει ωστόσο ο κίνδυνος η Συμμαχία να «κλειδώσει» Βαλτική και Μαύρη Θάλασσα», αναφέρει ΝΑΤΟική πηγή.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Γερμανία, η Δανία και η Νορβηγία, ελέγχουν την έξοδο του ρωσικού στόλου από τη Βαλτική Θάλασσα στα βόρεια ενώ η Τουρκία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα ελέγχουν την πρόσβαση των Ρώσων στην Μεσόγειο Θάλασσα και είναι επίσης μέλη του ΝΑΤΟ.
Αυτό η Μόσχα δεν θα το επιτρέψει ποτέ κάνοντας τα πάντα για να εξουδετερώσει τις μονάδες επιφανείας  και τα υποβρύχια της συμμαχίας.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...