Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΛΕΘΡΟΥ ΑΠΟ ΤΡΑΜΠ:«Θα ΕΠΙΤΕΘΩ ΞΑΝΑ»…

«Οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε επιπλέον ενέργειες, εφόσον...
καταστεί αναγκαίο και με τον ενδεδειγμένο τρόπο, προκειμένου να υπερασπιστούν τα σημαντικά εθνικά τους συμφέροντα», υπογραμμίζει σε επιστολή που έστειλε στο Κογκρέσο ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον της αεροπορικής βάσης Αλ Σαϊράτ.

Ο αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε με αυτόν τον τρόπο τους επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, τονίζοντας ότι «ενήργησα προς όφελος των ζωτικής σημασίας συμφερόντων της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, σε συμφωνία με την εξουσία που μου αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα ώστε να ηγούμαι διεθνών επιχειρήσεων με την ιδιότητά μου του αρχηγού του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας».

Όπως εξηγεί, «οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ μου είχαν υποδείξει ότι οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις που επιχειρούν σε αυτή τη βάση ήταν υπεύθυνες για την επίθεση με χημικά όπλα εναντίον των Σύρων αμάχων στην επαρχία Ιντλίμπ την 4η Απριλίου.

Διέταξα αυτήν την επιχείρηση με στόχο να υποβαθμίσω την ικανότητα του συριακού στρατού να εξαπολύει και άλλες επιθέσεις με χημικά όπλα και να αποθαρρύνω το συριακό καθεστώς να χρησιμοποιεί ή να κατασκευάζει χημικά όπλα».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...