Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Θέμα ωρών η επίθεση των ΗΠΑ στη Β.Κορέα - Σε θέση μάχης το USS Michigan με 154 Tomahawk!

Επίθεση στη Βόρεια Κορέα μέχρι το τέλος της εβδομάδας ανέφεραν στρατιωτικές πηγές με τον Ν.Τραμπ να επισπεύδει τις ασκήσεις ετοιμότητας
και πολιτικής προστασίας και την Ιαπωνία να μοιράζει οδηγίες προς τους πολίτες σε περίπτωση πυρηνικού πλήγματος.

Πρόκειται για εικόνες που κανείς στον πλανήτη γη δεν είχε αντικρίσει μέχρι τώρα! 

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Τζο Ντάνφορντ θα παρουσιάσει αύριο όλες τις στρατιωτικές επιλογές στους Γερουσιαστές.

Συγκεκριμένα, χιλιάδες άτομα θα λάβουν μέρος αύριο σε άσκηση-γίγας του τομέα πολιτικής προστασίας στην Αμερικανική πρωτεύουσα.

Έξι περιοχές της πόλης  θα αποκλειστούν  ενώ η Αστυνομία , η Πυροσβεστική και οι Γιατροί θα τρέχουν να βοηθήσουν τους πολίτες σε περίπτωση επίθεσης.

Θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις εκκένωσης στις περιοχές Columbia, Maryland και Βόρεια Virginia.

Οι Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης έχουν ως σκοπό την προετοιμασία των πολιτών σε περίπτωση συντονισμένης επίθεσης σε πολλαπλούς στόχους!

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα από τα υπερσύγχρονα πυρηνοκίνητα  υποβρύχια τους, το USS Michigan.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2000 το Αμερικανικό Ναυτικό μετέτρεψε τέσσερα υποβρύχια κλάσης Ohio σε πλατφόρμα επίθεσης συμβατικών όπλων.

 

Καθένα από αυτά τα υποβρύχια κουβαλά 154 πυραύλους κρουζ  Tomahawk ενώ μπορούν να μεταφέρουν 66 Navy SEALs  μαζίμε τον εξοπλισμό τους.

Η ιστοσελίδα πολιτικής προστασίας στην Ιαπωνία δημοσίευσε οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε περίπτωση που η χώρα δεχτεί επίθεση.

“Ένας πύραυλος μπορεί να μην ανιχνευτεί αμέσως με την εκτόξευσή τους και αυτό σημαίνει λιγότερος χρόνος για τους πολίτες” λέει ο Δήμαρχος στους Japan Times και προσθέτει “Εξαρτάται από την περίπτωση, όμως οι προειδοποιήσεις και οι συναγερμοί μπορεί να ακουστούν μόλις 4 με 5 λεπτά πριν από την επίθεση”.

Η δήλωση του δημάρχου της Οζάκα ήρθε λίγη ώρα μετά την προτροπή της κυβέρνησης για αυξημένα μέτρα επιφυλακής από τους πολίτες, τους οποίους κάλεσε να έχουν έτοιμα σχέδια για αναζήτηση καταφυγίου.

Σε περίπτωση μιας επίθεσης, η κυβέρνηση προτρέπει τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να βρουν το πιο “δυνατό τσιμεντένιο κτίσμα”, να “μείνουν κοντά στο έδαφος” ή να κάτσουν κάτω από ένα τραπέζι.


 
Αντίστοιχα οι οδηγίες στην Οζάκα, ιδιαίτερα για τους μαθητές είναι να “μπουν κάτω από τα θρανία τους” και να μην φύγουν από τις τάξεις τους, αν η επίθεση γίνει μέρα κατά την οποία το σχολείο θα βρίσκεται σε λειτουργία.

Τέλος, όπως μετέδωσε σήμερα το πρωί το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε ασκήσεις πυροβολικού μεγάλης κλίμακας, τιμώντας τη συμπλήρωση 85 ετών από την ίδρυση των ενόπλων δυνάμεών της.

Το πρακτορείο επικαλείται πηγή της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης, η οποία δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για μετακίνηση μονάδων πυροβολικού της Βόρειας Κορέας, αλλά και για τη διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά, γύρω από την Γονσάν που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της χώρας.
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...