Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Πολεμικό Συμβούλιο στη Κύπρο - Oλοι φοβούνται και προετοιμάζονται για το χειρότερο...

Πολεμικό Συμβούλιο έχουμε στην Κύπρο καθώς η κατάσταση
κλιμακώνεται ραγδαία: Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα μέλη του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για τις γεωστρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας, όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και γενικότερα, καθώς και για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας μελέτη του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών για το θέμα της Τουρκίας. 

Oλοι φοβούνται και προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο…

Όσον αφορά στο δημοψήφισμα στην Τουρκία, εκφράστηκε από τα μέλη του Συμβουλίου η εκτίμηση ότι είναι πρόωρο να βγουν συμπεράσματα για το πού οδηγείται η Τουρκία.

Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών – Τουρκίας, ενόψει και της συνάντησης του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Είναι κατανοητό ότι η Κύπρος τρέχει και δεν φτάνει ενώ μελετώνται όλες οι στρατιωτικές λύσεις και μη λύσεις…

Η Λευκωσία ενημερώνει διπλωμάτες ξένων χωρών, τον ΟΗΕ και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τους κινδύνους που προκύπτουν από τις ενέργειες των Τούρκων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, επέδωσε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στην οποία παρατίθενται όλες οι πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, οι οποίες σχετίζονται με παραβιάσεις της ΑΟΖ, παράνομες έρευνες και απειλές.

To στρατιωτικό εμβατήριο των γενιτσάρων που απάντησε το Μπάρμπαρος στην προειδοποίηση με ασύρματο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι παραβίαζε τα χωρικά ύδατα και η νέα τουρκική NAVTEX 465/17 που εξέδωσε η υδρογραφική υπηρεσία του τουρκικού ΠΝ με την οποία δεσμεύει περιοχή ΝΔ της Κύπρου την Δευτέρα 8 Mαϊου 2017 προκειμένου να διεξαχθεί άσκηση με πυρά δείχνουν πολεμική αναμέτρηση.

Να σημειωθεί ότι το υπερσύγχρονο ερευνητικό πλοίο εκτελεί ήδη έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ από την Τρίτη 2 Μαΐου.

Με άλλη Navtex η Τουρκία με την παράνομη NAVTEX 466/17 αποκλείει και πάλι το Καστελόριζο για διεξαγωγή ανθυποβρυχιακής άσκησης για 4 ολόκληρες ώρες την νύκτα 6/7 Μαΐου 2017 (Σάββατο προς Κυριακή).

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά
Ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε περιοχές που περιλαμβάνουν τα οικόπεδα ένα, έξι και επτά, στην κυπριακή AOΖ, πραγματοποιεί η Τουρκία, η οποία εξέδωσε παράνομες Navtex.

Η μία παράνομη NAVTEX αφορά πόντιση υποβρυχίου καλωδίου σε περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ όπου βρίσκεται το οικόπεδο «6» και η άλλη αφορά ναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά, οι οποίες άρχισαν στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκαν στη μία μετά το μεσημέρι.

Παράλληλα, με άλλη παράνομη ΝΑVΤΕΧ ενημερώνει για ασκήσεις με πραγματικά πυρά αύριο από τις 5 ώς τις 7 το πρωί στην ίδια περιοχή και σε περιοχή λίγο πιο ανατολικά που περιλαμβάνει μέρος του οικοπέδου «7».
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...