Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΟΛΕΘΡΟ ΟΙ ΗΠΑ:Στέλνουν 4 αεροπλανοφόρα με 300 μαχητικά στην Κορέα!

Επιχείρηση σοκ και δέος από τις ΗΠΑ καθώς στην Κορεατική Χερσόνησο
θα αναπτυχθούν 4 αμερικανικά αεροπλανοφόρα μαζί με τις ομάδες μάχης τους και συγκεκριμένα τα USS Nimitz (CVN 68), USS Ronald Reagan, USS Theodore Roosevelt και το USS Carl Vinson που βρίσκεται ήδη εκεί.

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανέφερε πως τα 2 αεροπλανοφόρα θα ξεκινήσουν ασκήσεις μαζί στην περιοχή και το ένα αργότερα θα αποχωρήσει. Το τελευταίο μένει να το δούμε αλλά όπως και να χει μιλάμε για μια απίστευτη ισχύ με πάνω από 300 μαχητικά.

Οι κινήσεις αυτές των ΗΠΑ ήταν γνωστές στον Κιμ Γιονγκ Ουν και αυτό εξηγεί και την σημερινή του κίνηση να κάνει επίδειξη της αντιαεροπορικής ομπρέλας των ΗΠΑ με την βορειοκορεατική έκδοση των S-300PMU2.

Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει δύναμη έκτακτης ανάγκης στην περιοχή η οποία είναι ικανή να αναπτυχθεί σε ελάχιστο χρόνο μεταφέροντας μεγάλη δύναμη πυρός. Πρόκειται για τα πλοία USS Bonhomme Richard (LHD 6) στη βάση Sasebo της Ιαπωνίας και USS Ashland (LSD 48).

«Άγρια» σχέδια έχει ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ για τον ομόλογο του Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος ήδη ευρίσκεται στο στόχαστρο των ΗΠΑ και  Ρωσίας,  όσο και για το Πεκίνο σε σχέση με αμφισβητούμενα εδάφη στην θάλασσα της νέας νότιας Κίνας. 

«Η ομάδα μάχης του USS Nimitz (CVN 68), και αντιτορπιλικά USS Kidd (DDG 100) και USS Shoup (DDG 86) προγραμματίζουν να αποπλεύσουν από τον ναύσταθμο τους την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε η ανακοίνωση.
Την ίδια στιγμή το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο κλάσεως Νίμιτς κατέπλευσε  στη ναυτική βάση των ΗΠΑ στο λιμάνι Yokosuka, νότια του Τόκιο, στην Ιαπωνία!

Η ομάδα μάχης «USS Nimitz Strike Group» που θα αποπλεύσει την επόμενη εβδομάδα βάζοντας ρότα για τον Ειρηνικό την αναμένουν ήδη άλλα τρία ακόμη αμερικανικά αεροπλανοφόρα.

Τέσσερις ομάδες μάχης με πολεμικά πλοία κατευθυνόμενων πυραύλων και 4 αεροπλανοφόρα να πλέουν τόσο κοντά στην κινεζική επικράτεια έχουν προκαλέσει την αντίδραση του Λαϊκού απελευθερωτικού στρατού.


Πληροφορίες φέρουν τους Κινέζους να έχουν μετακινήσει παράκτιους βαλλιστικούς πυραύλους κοντά στις ακτές εναντίον των αμερικανικών αεροπλανοφόρων.  

Η Ουάσιγκτον έχει αποστείλει αμερικανικά πλοία  στις θαλάσσιες περιοχές του ανατολικού και βορείου Ειρηνικού Ωκεανού, συμπεριλαμβανομένης της θάλασσας Bering και της Αρκτικής.
Σκοπός είναι η έντονη αμερικανική στρατιωτική παρουσία σε όλες τις περιοχές ενδιαφέροντος ενόψει εξελίξεων...

Η ομάδα μάχης περιλαμβάνει τα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων USS Shoup (DDG 86) και USS Kidd (DDG 100), τα αντιτορπιλικά κλάσεως Arleigh Burke, USS Howard (DDG 83) και USS Pinckney (DDG 91) και το καταδρομικό κλάσεως  Ticonderoga  USS Princeton (CG 59).

Ο 3ος στόλος των ΗΠΑ σε συνεργασία  με τον 7ο στόλο ελέγχουν ολόκληρο το δυτικό ημισφαίριο.

Του Θ. Μπομπότη 

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...