Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ:Το Παρίσι φλέγεται! (βίντεο)

Χάος επικρατεί στο Παρίσι. Οι διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά μετατράπηκαν…
σε μάχη διαδηλωτών με την αστυνομία.

Εξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και τα χέρια, από τα επεισόδια που ξέσπασαν.
Ομάδα περίπου 150 ατόμων, που ήταν οπλισμένα με βόμβες μολότοφ, πέτρες και δοκάρια μπήκαν στην πορεία των γαλλικών εργατικών συνδικάτων και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Οι διαμαρτυρόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους με διπλό σκοπό: για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά αλλά και για να διαδηλώσουν κατά της Λε Πεν και του Μακρόν.

Η γαλλική κοινωνία φαίνεται ότι είναι βαθιά διχασμένη...

Η ένταση κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων δεν άργησε να έλθει, με τις μολότοφ αλλά και τα δακρυγόνα να πέφτουν βροχή.

Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν από τον δεύτερο και τελικό γύρο των εκλογών για την προεδρία της Γαλλίας.

Αν η Μαρίν Λεπέν εκλεγεί την Κυριακή πρόεδρος της Γαλλίας, «μέσα σε έναν χρόνο πιθανότατα» οι Γάλλοι θα πληρώνουν την μπαγκέτα τους «σε φράγκα» υποστήριξε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό.

Η Λεπέν είχε μιλήσει την Κυριακή για το «εθνικό νόμισμα» που θα αποκτήσει η Γαλλία αν αναλάβει η ίδια την προεδρία. Είπε μάλιστα ότι αυτό το «εθνικό νόμισμα» θα χρησιμοποιείται για τις καθημερινές αγορές ενώ το ευρώ, ως «κοινό νόμισμα» θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από «τις μεγάλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με το διεθνές εμπόριο».

Ο Φιλιπό είπε σήμερα ότι οι Γάλλοι δεν πρέπει να έχουν καμία αμφιβολία ότι θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για το τέλος του ευρώ ως κοινού νομίσματος. Μετά τις διαπραγματεύσεις, σε έξι με επτά ή οκτώ μήνες, θα διεξαχθεί «δημοψήφισμα ώστε οι Γάλλοι να κρίνουν τη συμφωνία που θα έχει επιτευχθεί», πρόσθεσε.
πηγη 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...