Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Πάμε για ακραίες καταστάσεις:Η Τουρκία θα βομβαρδίσει Αμερικανούς στρατιώτες!

«Κάθε όπλο που παραλαμβάνεται από τις Λαϊκές  Μονάδες Προστασίας
(YPG) αποτελεί απειλή για την Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πριν λίγο με την κόντρα ΗΠΑ - Τουρκίας να ξεφεύγει πλέον από τα εσκαμμένα. 

Οι Τούρκοι μελετούν το ενδεχόμενο να βομβαρδίσουν τις κουρδικές δυνάμεις κάτι για το οποίο απείλησαν πριν λίγες ημέρες. Αυτό αυτόματα θα σημάνει και Αμερικανικές απώλειες καθώς Κούρδοι και Αμερικανοί πολεμούν δίπλα δίπλα.

Τουρκική ανταρσία ενάντια στις ΗΠΑ του Ν.Τραμπ και την αποστολή όπλων στους Κούρδους ,είναι η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ μετά από τηλεφωνική εντολή του Ερντογάν  , ο οποίος είναι σε επίσκεψη στο Κουβέιτ. 

«Η Τουρκία θέλει άμεσα, οι Ηνωμένες Πολιτείες να τερματίσουν την πολιτική της υποστήριξης των Κουρδικών Λαϊκών Μονάδων Προστασίας (YPG)», δήλωσε πριν λίγο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Nurettin Canikli προσθέτοντας, « Δεν είναι δυνατόν  η Άγκυρα να αποδεχθεί σύμμαχο του ΝΑΤΟ να υποστηρίζει τρομοκράτες».

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε την παρουσία της τρομοκρατικής απειλής που απειλεί το μέλλον του τουρκικού κράτους. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα βάλει ένα τέλος σε αυτό το λάθος και θα  αλλάξει πολιτική. Μια τέτοια πολιτική δεν θα είναι επωφελής, διότι δεν μπορεί να βάζουν  στο ίδιο σακί την Τουρκία και τις τρομοκρατικές οργανώσεις» , δήλωσε ο Canikli σε συνέντευξή του σε τουρκικό  ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ στις 9 Μαΐου εξουσιοδότησε για την αποστολή βαρέως οπλισμού στους Κούρδους αντάρτες του  YPG στη Συρία «διότι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί  μια καθαρή νίκη στην προγραμματισμένη επίθεση κατάληψης της πόλης της Raqqa από το Ισλαμικό Κράτος» , ανακοίνωσε το Πεντάγωνο δίνοντας μια « δυνατή σφαλιάρα» στην Τουρκία.

«Χθες, ο πρόεδρος εξουσιοδότησε το Υπουργείο Άμυνας για να αποστείλει εξοπλισμό στις ανταρτικές  δυνάμεις στην  Συρία [SDF] όπως απαιτείται, για να διασφαλιστεί μια σαφή νίκη επί των Τζιχαντιστών στην Raqqa της Συρίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος  του Πενταγώνου  Dana White, ο οποίος ταξιδεύει με τον Αμερικανό υπουργό άμυνας Jim Mattis στη Λιθουανία.

«Θέλουμε να δηλώσουμε  στο λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί για πρόσθετη ασφάλεια και πρόληψη των κινδύνων για την  προστασία των σύμμαχων μας στο ΝΑΤΟ,» είπε ο White.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα αποδεικνύοντας ότι ο τουρκικός στρατός δεν πρόκειται να λάβει μέρος στην επίθεση κατά της Ράκκα και ο Ερντογάν τέθηκε στο περιθώριο των εξελίξεων.

Η ουσία είναι ότι αυτήν τη στιγμή έχει ξεσπάσει μεγάλη κρίση καθώς ο Λευκός Οίκος δεν ανακοίνωσε την επίσκεψη του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, στην Ουάσιγκτον. Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες η επίσκεψη να ακυρωθεί.

Επίσης πολυπληθής τουρκική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από ανώτερους αξιωματούχους και συνεργάτες του Ταγίπ Ερντογάν, έσπευσε στην Ουάσιγκτον για να διασώσει την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στο Λευκό Οίκο.

Στην αντιπροσωπεία μετέχουν ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ, ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ) Χακάν Φιντάν και ο ανώτερος σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ιμπραίμ Καλίν.

Οι διαφωνίες παραμένουν μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ για τους Κούρδους στην Συρία ενώ ο Τραμπ «δεν παίρνει χαμπάρι» από τις υποδείξεις του Τούρκου προέδρου.

Ο Σουλτάνος διαφωνεί στο ίδιο θέμα και με τον Β.Πούτιν ενώ μεγάλη διαφωνία υπάρχει και για τον Άσαντ και το μελλοντικό καθεστώς στην Συρία. Όλα αυτά προμηνύουν πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωση του Τούρκου προέδρου και στην συνέχεια την « πολιτική ή φυσική εξόντωση του», όπως άλλωστε φοβάται και ο ίδιος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...