Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Αμερικανικές δυνάμεις 85 μίλια από το Καλίνινγκραντ!

«Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας
δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο κακές μετά τον Ψυχρό Πόλεμο και δεν αναμένεται να κάνουν «κανένα νέο ξεκίνημα», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον και πρόσθεσε με νόημα πως «δεν θέλουμε καμία νέα επανεκκίνηση» επιβεβαιώνοντας αυτό που γράφει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εδώ και καιρό.

Οι διαφορές θα λυθούν με την ισχύ των όπλων!

Ο Ρεξ Τίλερσον απέκλεισε οποιοδήποτε «νέο ξεκίνημα» μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας, που θα επιτευχθεί μέσω μιας διαδικασίας «επανεκκίνησης» (reset) όπως είχε γίνει το 2009 επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα και με την Χίλαρι Κλίντον στο τιμόνι του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Λέξεις όπως «επανεκκίνηση» είναι ξεπερασμένες. Δεν μπορούμε να κάνουμε επανεκκίνηση. Δεν μπορούμε να διαγράψουμε το παρελθόν. Δεν μπορούμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Θα ξεκινήσουμε με όσα ήδη έχουμε» σημείωσε ο ίδιος.

Και περνώντας από τα λόγια στις πράξεις, αυξάνεται η συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων γύρω από τα ρωσικά σύνορα με την αποστολή νέων επιπλέον ενισχύσεων που οδηγούν σε στρατηγικό εναγκαλισμό το ΝΑΤΟ με την ρωσική ομοσπονδία, εξοργίζοντας ακόμα πιο πολύ την Μόσχα .

Τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό αμερικανικών δυνάμεων και πολεμικών ασκήσεων στην ανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε ο στρατός των ΗΠΑ με την αποστολή περίπου 1.000 στρατιωτών και οχημάτων όλων των τύπων στην πόλη Orzysy στην βορειοανατολική Πολωνία.

Η Orzysy είναι μόλις 85 μίλια μακριά από τα σύνορα με τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, και οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι αυτή η νέα συγκέντρωση χερσαίων δυνάμεων υλοποιείται ως μέρος μιας προσπάθειας για να «αποτραπεί η Ρωσία» από το να εισβάλει στην Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ δημιουργούν την πιο ισχυρή δύναμη πυρός στα σύνορα του Καλίνινγκραντ ενώ η Ρωσία διαθέτει μόνο 3 μεραρχίες μαζί με τον Στόλο της Βαλτικής.

Αν το ΝΑΤΟ αποφασίσει να χτυπήσει πρώτο τότε η Ρωσία μπορεί να ενισχύσει μεν τα στρατεύματα της στην περιοχή αλλά αυτά θα βρεθούν στη γραμμή του πυρός με μεγάλες πιθανότητες καταστροφής.

Τρία είναι τα «καυτά» σημεία του πλανήτη, η Αρκτική, η ανατολική Μεσόγειος-Μέση Ανατολή και η θάλασσα της νότιας Κίνας, στα δύο από τα τρία εμπλέκονται Ρώσοι και Αμερικανοί ενώ στο άλλο Κινέζοι και Αμερικανοί.
Σε ένα από τα τρία ενδεχόμενος να σκάσει η «βόμβα» ενός μεγάλου πολέμου που θα αποτελέσει μέγα κίνδυνο για τον πλανήτη.
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...