Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Αποδέσμευση κανόνων εμπλοκής – Πληροφορίες οτι η Τουρκία ετοιμάζει απόβαση!

Έντονη στρατιωτική κινητοποίηση στο Αιγαίο!

Πηγή του ΠΝ τόνιζε ότι: «Ας κάνουν όσους θαλασσόλυκους θέλουν, έρχεται καταιγίδα που θα πνίξει τις εντυπώσεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν» ενώ ανακοινώθηκε από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό η διεξαγωγή της ετήσιας άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017» που θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 29 Μαΐου έως την Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 στην περιοχή του Αιγαίου Πελάγους, στην οποία θα συμμετέχει το σύνολο των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Τα ποσοστά συμμετοχής των πλοίων του τουρκικού στόλου στον «Θαλασσόλυκο» είναι τα ακόλουθα:

Από τις 16 φρεγάτες που διαθέτει ο τουρκικός στόλος στην άσκηση συμμετέχουν οι 14, κάτι που σημαίνει πως το 88% των φρεγατών της Τουρκίας έχει βγει στο Αιγαίο
Από τα 12 υποβρύχια τα 9 είναι στην άσκηση, ποσοστό 75%.
Από τις 8 κορβέτες οι 6 είναι στην άσκηση, ποσοστό 75%.
Από τις 19 πυραυλακάτους οι 17 είναι στην άσκηση, ποσοστό 89%.
Από τα 11 ναρκαλιευτικά τα 6 είναι στην άσκηση, ποσοστό 55%.
Από τα 16 περιπολικά σκάφη τα 4 είναι στην άσκηση, ποσοστό 25%.

Στα 5 πλοία γενικής υποστήριξης που διαθέτει ο τουρκικός στόλος έχουν προστεθεί για τις ανάγκες της άσκησης και άλλα 8 μικρότερα ανεβάζοντας τον αριθμό πλοίων αυτού του τύπου στα 13 και το ποσοστό στο 260%.

Την ίδια στιγμή από τα 8 αεροπλάνα ναυτικής συνεργασίας που διαθέτει η Τουρκία, στην άσκηση έχει ρίξει τα 4, ποσοστό 50% και από τα 35 ελικόπτερα που ως κύρια αποστολή έχουν τον εντοπισμό υποβρυχίων, στην άσκηση συμμετέχουν τα 19, ποσοστό 54%!

«Δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση εθνικού εδάφους. Είμαστε υποχρεωμένοι να το υπερασπιστούμε από το πρώτο χιλιοστό του δευτερολέπτου. Αν ανέβει κάποιος Τούρκος σε ελληνικό έδαφος, θα έχουμε άμεσα εμπλοκή» προειδοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε σχετικά:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση και να νικήσουν οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...