Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

«Αν γίνει αποδεκτή η πρότασή μου θα έχουμε άμεσα αποτελέσματα στο Κυπριακό»,
ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αναστασιάδης κατά τη δεκάλεπτη δήλωσή του στον κυπριακό λαό. 

Ο Κύπριος Πρόεδρος επέκρινε τη στάση τόσο του Τ/κ ηγέτη καθ’ όλη τη διάρκεια των συνομιλιών, της τουρκικής πλευράς, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στα κόμματα της ε/κ πλευράς.

Μεταξύ άλλων, ο Αναστασιάδης ανέφερε ότι εμπόδιο για πρόοδο στις συνομιλίες αποτελεί η επιμονή της τουρκοκυπριακής πλευράς σε εγγυήσεις και παραμονή κατοχικών στρατευμάτων και μετά τη λύση. 

Σύμφωνα με τον ΠτΔ, ο ίδιος παραμένει απόλυτα συνεπής με τα όσα συμφωνήθηκαν με τον Τ/κ ηγέτη και κάλεσε τόσο την Τουρκία, όσο και τον Μουσταφά Ακιντζί, εάν θέλουν λύση, να επανεξετάσουν με νηφαλιότητα την πρότασή του. 


Δεν θα μπω σε ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε της τουρκικής, ούτε της τ/κ πλευράς αλλά ούτε δυνάμεων της ε/κ πλευράς, επεσήμανε, εξηγώντας πως στόχος των δηλώσεων είναι η αποκατάσταση της αλήθειας για να μπορούμε να αισιοδοξούμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα το συντομότερο. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκανε μία σύντομη αναφορά για τις μέχρι τώρα εξελίξεις και το τι διημήφθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά και στην πρόταση που κατέθεσε το τελευταίο διάστημα στον Τ/κ ηγέτη για άρση του αδιεξόδου. Όπως επεσήμανε ρίχνοντας βολές προς το ΑΚΕΛ «επειδή προβάλλεται ο ισχυρισμός πως η πρότασή μου αποτελεί είτε πρόταξη είτε θέματα διαδικασίας, είμαι απόλυτα συνεπής με όσα έχουν από κοινού συμφωνηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
hellasforce.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...