Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Aσχημες εξελίξεις:Συρρέουν κατά εκατοντάδες UCKάδες στη ΠΓΔΜ!

Σύσσωμος ο αλβανικός τύπος «στηλιτεύει» με έμμεσο τρόπο
την αποστροφή της Ελλάδας και των πολιτών της στο άκουσμα και μόνο της προσπάθειας δημιουργίας της αποκαλούμενης « Μεγάλης Αλβανίας»!
  
Οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, η κατάσταση στην ΠΓΔΜ αλλά και οι δηλώσεις για πιθανή ενοποίηση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία, έχουν αναζωπυρώσει τους φόβους στην Αθήνα του εφιάλτη μιας «Μεγάλης Αλβανίας»,

Σημειώνεται ότι χθες, για αρκετή ώρα Αλβανοί φοιτητές αποφάσισαν να σηκώσουν αυθαίρετα την αλβανική σημαία στο ψηλότερο κτίριο της πόλης Πρίλεπ στην ΠΓΔΜ, αναφέρει αλβανική εφημερίδα. Πληροφορίες από σερβικής πλευράς επίσης φέρουν 800 επίλεκτους άνδρες του Αλβανικού απελευθερωτικού στρατού να εισέρχονται από  το Κοσσυφοπέδιο στην ΠΓΔΜ, κάτι το οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά η αλβανική πλευρά, η οποία επικαλείται την παρουσία της KFOR για τον λόγο αυτόν.

Με αυτά και αυτά να λαμβάνουν χώρα στα γειτονικά Σκόπια αυξάνεται η ανησυχία και στην Αθήνα όσον αφορά τις εξελίξεις που ενδέχεται να λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα.

Πολλές ελληνικές εφημερίδες, αφιερώνουν πολλά άρθρα για την κάλυψη αυτού του θέματος, κάτω από τον τίτλο «Η κύρια ανησυχία για την  Μεγάλη Αλβανία», τονίζει το αλβανικό άρθρο.

Αυτό που προκαλεί φόβο είναι το ξέσπασμα σφοδρών εθνοτικών συγκρούσεων στην ΠΓΔΜ, τα οποία  αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε διχοτόμηση της χώρας.
Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με Έλληνες αναλυτές, σηματοδοτεί το πρώτο βήμα για να γίνει πραγματικότητα, «το όνειρο της“Μεγάλης Αλβανίας” από  Τίρανα,  Πρίστινα και  Άγκυρα.Αθηναϊκές εφημερίδες επικαλούνται  ελληνικές διπλωματικές πηγές αλλά και ευρωπαϊκές  σύμφωνα με τις οποίες, εκτός από την έναρξη της προσπάθειας δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας», θα ξεκινήσουν  προσπάθειες για την δημιουργία της  «Μεγάλης Βουλγαρίας» και  της «Μεγάλης Σερβίας».

Η Αθήνα δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση ούτε «Μεγάλη Σερβία» ή «Μεγάλη Βουλγαρία» αλλά κυρίως δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση στα βόρεια σύνορα της μια «Μεγάλη Αλβανία» η οποία θα υλοποιούσε  συμμαχία με την Τουρκία και θα ήταν  μια συνεχής απειλή για την Ελλάδα, αναφέρει το άρθρο.

«Επιπλέον, η Αθήνα επιμένει σχετικά με το απαραβίαστο των συνόρων, επικαλούμενη δήλωση των τελευταίων ημερών, από τον υπουργό Εξωτερικών, 
κ.Νίκο Κοτζιά», τονίζει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο, οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και οι ανησυχίες της Αθήνας συζητήθηκαν σε συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα και της Γερμανίδας καγκελαρίου  Άνγκελα Μέρκελ.

Οι Σέρβοι εντωμεταξύ συνεχίζουν το χτίσιμο του τείχους στην Μιτρόβιτσα παρά τα πρόσφατα επεισόδια , ενώ οι Σέρβοι παραστρατιωτικοί ετοιμάζονται για πόλεμο με τους Αλβανούς.

Τα πιόνια και οι εξελίξεις «τρέχουν» στα Βαλκάνια και σίγουρα δεν είναι για καλό κανενός, αυτό είναι πλέον πασιφανές.  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...