Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

ALERT - Άγρια καταδίωξη τουρκικού πλοίου στις Οινούσσες – Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι καταδρομείς!

Πρίν λίγο ο Τούρκος Σουλτάνος δήλωσε:
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε την ευθύνη εκατομμυρίων καταπιεσμένων ( Δυτική Θράκη- Δωδεκάνησα)   που εναποθέτουν τις ελπίδες μας σε εμάς ως Τουρκία. Τα σύνορα μας δεν είναι 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα αλλά πολύ περισσότερο», βάζοντας επίσημα στην ατζέντα του τις διεκδικήσεις του στο Αιγαίο πέλαγος όσο αφορά εμάς.  

Πρόκειται για «τηλεγράφημα» του Ερντογάν σε όλες τις χώρες που συνορεύουν με την χώρα του και «καμπανάκι» στην Αθήνα για άμεσες εξελίξεις το επόμενο διάστημα στο Αιγαίο,  με φόντο τις διεκδικήσεις της Άγκυρας επί συγκεκριμένων νησιών και νησίδων.

Tην ίδια στιγμή είχαμε άγρια καταδίωξη τουρκικού πλοίου στις Οινούσσες όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω.

Οι καταδρομείς μας στη Νήσο Παναγιά ήταν έτοιμοι και με το δάχτυλο στη σκανδάλη να τους «θερίσουν»! 

Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι το 1980 χρονιά που η Ελλάδα επέστρεψε στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ , η Τουρκία προσπάθησε και επέτυχε την εξαίρεση 18 νησιών και νησίδων από την επιχειρησιακή ευθύνη της συμμαχίας με το μεγαλύτερο νησί να είναι η Λήμνος.Η Τουρκία προετοιμάζεται για διεκδικήσεις επίσημα πλέον σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα. 

Με την ισχυρή ναυτική παρουσία φρεγατών, υποβρυχίων, θα προσπαθήσουν να επιβάλουν ΑΟΖ εντός ελληνικού θαλάσσιου χώρου. Δεν έχει σημασία ποιο ακριβώς «παιχνίδι» θα παίξουν οι Οθωμανοί  για να το επιτύχουν, σημασία έχει ότι θέλουν ΑΟΖ και συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Αιγαίο.

Αυτές τις επιδιώξεις θα θελήσει να κεφαλαιοποιήσει ο Τούρκος πρόεδρος το συντομότερο δυνατό για τον κύριο και σοβαρό λόγο ότι ο Τραμπ…πλέον…θέλει όλα τα ελληνικά κοιτάσματα για «λογαριασμό των ΗΠΑ », μη αποδίδοντας τίποτα σε Γερμανία και Τουρκία!

Πληροφορίες εκ των ΗΠΑ επί κυβέρνησης Ομπάμα ήθελαν το 20% των κοιτασμάτων να πηγαίνουν στην Ελλάδα , το άλλο 20% στην Τουρκία και στις ΗΠΑ το 60 %. 

Τώρα οι Τούρκοι θα λάβουν…ουδέν!

Από ότι φαίνεται πλέον οι Τούρκοι θεωρούνται ανεπιθύμητοι και η συμφωνία αλλάζει από τον Τραμπ. Αυτή η διαφωνία προκαλεί ήδη σύγκρουση συμφερόντων στο Αιγαίο με αδιευκρίνιστες ακόμη…συνέπειες!
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...