Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

ΠΑΝΕ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ:ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ!

Μια περίεργη υπόθεση εξελίχθηκε στην Αλβανία
καθώς το πρωί της Κυριακής(7/5)  στο αεροδρόμιο Τιράνων συνελήφθη ένας Ελληνας  με την κατηγορία της κατασκοπείας!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η αλβανική τηλεόραση, ο 52χρονος Ηρακλής Δραγούνης του Ιωάννη, κάτοικος Ελλάδος γεννηθείς, 21 Απριλίου του 1965 και μηχανικός εταιρείας τηλεπικοινωνιών στο επάγγελμα, συνελήφθη από  Αλβανούς αστυνομικούς με την κατηγορία ότι είχε μαζί του εξοπλισμό ο οποίος προκάλεσε υποψίες ότι χρησιμοποιείται για κατασκοπεία.

Όπως αναφέρει η αλβανική αστυνομία, ο 52χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο τως Τιράνων και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία. Η αλβανική τηλεόραση δημοσίευσε μάλιστα βίντεο με εξοπλισμό, που έφερε μαζί του ο Έλληνας 52 χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες προ ημερών συνελήφθη ένας Ισραηλινός που είχε την ίδια συσκεή στην κατοχή του!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Balkanweb.com ο Ισραηλινός αφέθηκε ελεύθερος. Κατά την ίδια ιστοσελίδα ο Έλληνας συλληφθείς είπε στις αλβανικές αρχές ότι εργάζεται για λογαριασμό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα διευκρινίζει ότι ο 52χρονος δεν έχει κατηγορηθεί για κατασκοπεία και παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά, ενώ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα.
Οι αλβανικές αρχές αναφέρουν μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά που κατασχέθηκε τέτοιος εξοπλισμός στη χώρα. 

Ο Ηρακλής Δραγούνης έχει επισκεφθεί την Αλβανία ακόμα 10 φορές στο παρελθόν.

Αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ότι ο συλληφθείς είναι μηχανικός εταιρείας τηλεπικοινωνιών, την οποία όμως δεν αποκάλυψε στις αρχές και ο οποίος ταξίδευε με ένα τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα, τύπου scanner, το οποίο κρίθηκε ύποπτο στον έλεγχο των αλβανικών αρχών. 

Αφού διαπιστώθηκε τι ακριβώς ήταν ο εξοπλισμός, ο 52χρονος Έλληνας αφέθηκε ελεύθερος.

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...