Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Στρατεύματα του ΝΑΤΟ εισήλθαν στο βόρειο τμήμα της ΠΓΔΜ!

Γεγονότα μείζονος σημασίας πραγματοποιούνται από χθες το βράδυ
στην ΠΓΔΜ με την επέμβαση του ΝΑΤΟ στην χώρα για να εδραιωθούν τα κεκτημένα της δύσης, αναφέρει σήμερα το πρωί ο σερβικός τύπος.

Σε εξέλιξη ευρίσκεται νατοϊκό σχέδιο «κατάληψης» του γειτονικού κράτους των Σκοπίων από το ΝΑΤΟ με στόχο την εκδίωξη των Ρώσων συμβούλων αλλά και για να εγκαθιδρύσουν κυβέρνηση συνασπισμού με επικεφαλής τον Ζ.Ζάεφ.

Πρόκειται για τον γνωστό συνασπισμό της σκοπιανής φιλοδυτικής αντιπολίτευσης και των εθνικιστών Αλβανών,  η εγκαθίδρυση του οποίου θα πυροδοτήσει εμφύλιο πόλεμο στην χώρα, δυναμιτίζοντας την κατάσταση και στα υπόλοιπα Βαλκάνια.     

Μεγάλη μηχανοκίνητη φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων  της KFOR από το Κοσσυφοπέδιο διέσχισε τα σύνορα και εισήλθε στην ΠΓΔΜ στη συνοριακή διάβαση Μπλάτσε. Είναι γνωστό από πληροφορίες του σκοπιανού τύπου ότι μέσα σε αυτήν υπάρχει ιταλική μονάδα, ενώ οι υπόλοιποι είναι ίσως Βρετανοί.
Δεν είναι σαφές γιατί και από ποια βάση ξεκίνησαν για να «εισέλθουν» τα ξένα στρατεύματα  στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αμφισβητούν το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά η αστυνομία απέστειλε επίσημο αίτημα για παροχή πληροφοριών.

Ενδιαφέρον είναι ότι η είσοδος των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ συνέπεσε με τη δήλωση των ηγετών της Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχία της πΓΔΜ (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ ότι η χώρα είναι σχεδόν ήδη το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, παρά το πρόβλημα της επίλυσης της διαφοράς με την Ελλάδα για το όνομα.Ο Ζάεφ από την  Ποντγκόριτσα δήλωσε  ότι είναι  πολύ σημαντικό η ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, λόγω της ισχυρής στρατιωτικής συμμαχίας, και ιδίως είπε διότι σε αυτήν ανήκουν όλα τα Βαλκάνια, κάτι που μεταφράζεται σε  σταθερότητα, ασφάλεια και  απαραβίαστο των συνόρων.

«Επιπλέον, το ΝΑΤΟ αποτελεί εγγύηση για την οικονομική ανάπτυξη και την  εισροή ξένων επενδύσεων. Η ΠΓΔΜ είναι  μέλος του ΝΑΤΟ, και το δικτατορικό καθεστώς του Νίκολα Γκρουέφσκι μαζί με τους χορηγούς του (Ρωσία), δεν θα τολμούσε να αψηφήσει την απόφαση αυτή με αναταραχή, όπως δυστυχώς είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το τελευταίο διάστημα» είπε ο Ζάεφ.

Μιλώντας για το πώς η ΠΓΔΜ θα  επιλύσει τη διαφωνία ονόματος με την Ελλάδα, η οποία έχει προβάλει βέτο για την ένταξη της χώρας  στο ΝΑΤΟ, ο  Ζάεφ είπε ότι πιστεύει μέσω διαλόγου  μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, ο οποίος θα τιμήσει την «μακεδονική ταυτότητα», την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια, θα δώσει την  λύση στην διένεξη που ταλανίζει τις δύο χώρες εδώ και δεκαετίες.

«Ελπίζω να  βοηθήσουν και οι πολίτες της ΠΓΔΜ, οι οποίοι, εάν κριθεί  απαραίτητο θα τους καλέσουμε σε δημοψήφισμα για να αποφασίσουν  για λογαριασμό του κράτους στο οποίο ζουν. Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα ζητά την  αλλαγή του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ως προϋπόθεση για την είσοδο μας στο ΝΑΤΟ»,  δήλωσε ο Ζάεφ και πρόσθεσε:

«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι αναμένουν από εμάς. Μας  συμπεριφέρονται σαν να είμαστε Αρειανοί! Είμαστε Μακεδόνες και δεν μπορούμε να είμαστε 
τίποτ‘άλλο. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι την χώρα μας έχουν αναγνωρίσει 123 χώρες του κόσμου με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», είπε ο ίδιος.

Πήρε φόρα εφόσον του δόθηκε «αέρας» από το ΝΑΤΟ,  ο νέος «πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων της ΠΓΔΜ» Ζ.Ζάεφ, ξεχνώντας ότι η Ελλάδα και η ελληνική Μακεδονία στέκουν εκεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, όταν ακόμα οι πρόγονοι του ήταν πολύ μακριά στις στέπες της Ασίας.

Το ζήτημα όμως είναι ότι το ΝΑΤΟ κινείται δυναμικά «καταλαμβάνοντας» μια χώρα η οποία ευρίσκεται σε εθνικιστικό και εθνοτικό παροξυσμό με τα πνεύματα να είναι τεταμένα.

Οι ιθύνοντες όμως εντός Ελλάδος  τι προτίθενται να πράξουν επί των δηλώσεων Ζάεφ, ο οποίος «ακούγεται σίγουρος» για όλα λες και είναι όλα συμφωνημένα;

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...