Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Θα σας ΣΗΚΩΘΕΙ η ΤΡΙΧΑ...ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ του Μαξίμου για το "ΓΑΜΟ" με το Πεκίνο!

Κρίσιμης σημασίας θα είναι το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα
για τον ίδιο αλλά και για τη χώρα, σύμφωνα με διαρροές που έχουν γίνει από τον αδερφό του πρωθυπουργού, Δ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ταξίδι θα συζητηθούν τέσσερα πολύ σημαντικά θέματα:
1) Ένα πρώτο θέμα που θα συζητηθεί είναι η αγορά κρατικών ομολόγων από την Κίνα μόλις η χώρα μας βγει στις αγορές. Έτσι θα στηρίξει την Ελληνική οικονομία από την οποία ήδη το Πεκίνο έχει σημαντικά κέρδη. Όμως το ότι θα κατέχει Ελληνικό χρέος η Κίνα, δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα είναι για καλό...

2) Το δεύτερο έχει να κάνει με τις επενδύσεις που θέλουν να κάνουν οι Κινέζοι στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν ενεργειακές παραγωγικές μονάδες, κάτι που σημαίνει ότι προφανώς ενδιαφέρονται για τις μονάδες της ΔΕΗ, της οποίας το ξεπούλημα προβλέπεται στην ερχόμενη συμφωνία με τους θεσμούς.

3) Τρίτον, οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να μπουν και στον τραπεζικό τομέα της χώρας μας. Τα σενάρια είναι δύο: να μπουν οι Κινέζοι στην αγορά μέσω δικής τους τραπέζης ή να εξαγοράσουν κάποια στην Ελλάδα. Πολλοί πιστεύουν ότι οι Κινέζοι θα επιχειρήσουν να μπουν στην Εθνική Τράπεζα μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής η οποία ανήκει στην Εθνική Τράπεζα.

4)Τέλος, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και στον τουρισμό. Στόχος είναι να φτάσουν οι Κινέζοι τουρίστες το 1,5 εκατομμύριο τον χρόνο. Η Ελλάδα είναι ήδη αγαπητός προορισμός για την Κίνα, και υπάρχει σχέδιο για «ειδικές τιμές» ώστε να αυξηθεί ο αριθμός τους. Βέβαια αυτό είναι αρκετά ανορθόδοξο, διότι μειώνοντας τις τιμές και περισσότεροι να έρθουν, τα κέρδη σου δεν θα είναι αναγκαστικά περισσότερα, αντιθέτως μπορεί να μειωθούν.

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να δημιουργήσει γερό δεσμό σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Κίνας, και ειδικά της κυβερνήσεως του. 

Ίσως ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει ότι σιγά-σιγά η στήριξη της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρεται και έντρομος έχει στραφεί προς το Πεκίνο για στήριξη.

Βέβαια όλα αυτά είναι απλώς διαρροές, το τι πραγματικά θα γίνει θα φανεί τις επόμενες ημέρες...
voicenews.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...