Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ:Αποπλέει όλος ο τουρκικός Στόλος - Σε θέσεις μάχης οι φονιάδες του ΠΝ!

«Φωτιά» παίρνει από αύριο ολόκληρο το Αιγαίο πέλαγος
από την εκτέλεση τουρκικής άσκησης με την επωνυμία «DENİZKURDU-2017», με την οποία δίνεται η δυνατότητα στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει…από απλή επίδειξη τουρκικής ναυτικής ισχύος…μέχρι σοβαρή πρόκληση πολεμικού επεισοδίου οπουδήποτε στο Αιγαίο!

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν:14 φρεγάτες, έξι (6) κορβέτες, 17 ταχύπλοα σκάφη περιπόλου, 9 υποβρύχια, 6  Τορπιλάκατοι κυνηγοί πλοίων, 13  Σκάφη Υποστηρίξεως 4 Περιπολικά, 4 αεροσκάφη CN-235 θαλάσσιας περιπολίας, 19 ναυτικά ελικόπτερα, επτά  Ομάδες SATA ομάδα και  δύο ομάδες  SAS-SAT .

Θα εκτελεστούν επτά αποστολές από την τουρκική αεροπορία με  προεξάρχοντα τα σενάρια εναέριας προσβολής πολεμικών πλοίων ( TASMO) με παράλληλη δράση αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και Ελέγχου,  εναέριου ανεφοδιασμού  και ρυμουλκόυμενων στόχων  από ειδικά αεροσκάφη.

Θα διεξαχθεί παράλληλα και άσκηση έρευ επίσης το  Λιμενικό Σώμα το οποίο θα συμμετάσχει  
με 18 ελικόπτερα και πλήθος ταχύπλοων MRTP-24 οπλισμένων με αυτόματο πυροβόλο STAMP.

Σε πολεμική ετοιμότητα είναι οι ναύσταθμοι του Ακσάζ , του Γκιολτσού και Ερντέκ και ο ναύσταθμος στην Φώκαια!

Η άμεση «απάντηση» σε αυτήν την αεροναυτική άσκηση από το ελληνικό πεντάγωνο ήταν καταρχήν η «μεταστάθμευση» ενός μεγάλου αριθμού μαχητικών αεροσκαφών σε προκεχωρημένα αεροδρόμια στα νησιά,  και η διασπορά σχεδόν όλων των μονάδων επιφανείας των υποβρυχίων του στόλου, με παράλληλη ετοιμότητα της αντι-πλοϊκής και αντιαεροπορικής άμυνας  των μονάδων του στρατού σε νησίδες και νησιά.

Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία είναι καλά προετοιμασμένη και αναμένει την τουρκική στάση η οποία άλλωστε εκφράζεται καθημερινά στο Αιγαίο.  

Πληροφορίες φέρουν την τουρκική ναυτική και αεροπορική δύναμη να «επιχειρεί να δώσει  απάντηση» στην χώρα μας για  τις πρόσφατες δηλώσεις του κ.  Πάνου Καμμένου ότι θα υπάρχει κλιμάκωση από την μεριά της Ελλάδας, αν η Τουρκία εκτελέσει βολές στην θάλασσα  σε διεθνή ύδατα κατά την διάρκεια της Ασκήσεως.

Πεποίθηση των Ελλήνων αξιωματικών του ναυτικού είναι ότι οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να τεστάρουν πιθανό «ναυτικό αποκλεισμό» της Ελλάδος στο νοητό τόξο  Ρόδο-Κάρπαθο-Κρήτη το  οποίο αποτελεί το κυριότερο στρατηγικό σημείο του Αιγαίο από την εποχή των Αρχαίων Αθηναίων με ναύαρχο τον περιβόητο Κίμωνα , ο οποίος πρώτος είχε κατανοήσει την σημασία του.

Επίσης το τουρκικό ναυτικό θα ασκηθεί προσομοιώνοντας πολεμικό περιβάλλον θέλοντας να δοκιμάσει οπλικά συστήματα και αντίδραση του προσωπικού , παραπέμποντας σε «πολεμικές προθέσεις» της Άγκυρας στην περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΑΓΕΕΔ, στην άσκηση θα δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα της διοίκησης σε επίπεδο πολέμου και θα ελεγχθούν  όλες οι δομές σε πολεμικές  συνθήκες.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες προκλήθηκε σοκ στην ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία από την εκτόξευση τουρκικού πυραύλου τύπου ΒΟΡΑ με το βεληνεκές των 280 χιλιομέτρων.


Το μακρύ χέρι του Σουλτάνου της Άγκυρας όσο κι αν ακούγεται απίστευτο φτάνει πλέον στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις, ενώ καλύπτει σε βάθος πολλών χιλιομέτρων το στρατηγικό βάθος της ελληνικής άμυνας.
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...